Budinca de dovlecei cu porumb

Atata timp cat mama are dovlecei in gradina nu-i pacat sa nu  le testam calitatile?.............hihihi.
De data aceasta o budincuta!

Ingrediente
3 dovlecei potriviti
250 g boabe de porumb din conserva
3 linguri smantana grasa
200 g branza grasa de vaci
200 telemea de oaie
marar uscat
5 oua
unt pentru uns tava
sare
piper macinat
Mod de preparare
Spalam dovleceii ,ii cutaram de coaja(daca este cazul),ii taiem rondele si ii condimentam cu sare si piper.
Separat ne ocupam de crema de branza..............amestecam branza de vaci cu smantana  si mararul uscat.Batem bine ouale(3) separat si apoi le incorporam in amestecul de mai sus impreuna cu telemeaua rasa .Adaugam si boabele de porumb scurse de apa si condimentam dupa gust cu sare (eu nu am mai adaugat)si piper proaspat macinat.
Ungem un vas (eu am folosit unul de yena) cu unt si asezam alternativ randuri cu rondele de dovlecei  si crema de branza.Ultimul strat este de crema de branza.
Batem bine celelalte  oua si le turnam deasupra.
Dam la cuptor pentru circa 45 min.
Lasam sa se racoreasca si apoi taiem(eu am taiat sub forma rotunda) si apoi putem servi.
Pofta buna!

19 comentarii:

  1. Daaa,foooarte gustoasa!Imi plac dovleceii!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca o reteta cu dovlecei pe care am postat-o chiar astazi te asteapta Dia!
      Pup!

      Ștergere
  2. Foarte buna budica mmm ,Maria felicitari:)

    RăspundețiȘtergere
  3. O sa incerc si eu, caci mi-ai facut pofta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce buna trebuie sa fie!!imi place ce ai facut tu aici!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mmm, ador dovleceii asa ca nu refuz o bucatica!:)Arata tare apetisant!Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Licuta ,inca o reteta cu dovlecei a fost postata astazi special pentru cei carora le plac dovleceii.
      Pup si seara buna!

      Ștergere
  6. O bunatate!!Imi plac si dovleceii si porumbul !!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ador dovleceii, dar in combinatie cu porumb inca nu i-am facut, asa ca, asta-i tema de avut in vedere pentru urmatoarele ispravi culinare.Prea arata bine ce vad la tine, merg sa culeg dovlecei! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spor la treaba!
      Ai testat reteta?
      Multumesc de vizita si comentariu!
      Te mai astept cu drag ,aici la mine in bucatarie!

      Ștergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes