4-5 catei de usturoi
1 lingurita pasta de paprika
2 linguri ketchup picant
1-2 linguri pasta de rosii
1 pahar cu vin alb
boia de ardei dulce
1 lingurita zahar brun
ulei de masline
sare, piper
Mod de preparare
Pulpa de curcan,se spala ,se sterge de apa cu ajutorul unui prosop absorbant si apoi se condimenteaza .....simplu ....cu sare si piper.Stropim cu putin ulei de masline,aezam carnea intr-o tava si turnam vinul si un pahar cu apa .Acoperim cu folie de aluminiu tava si dam la cuptor pentru circa30-40 min.
Pentru glazura, amestecam pasta de paprika cu usturoiul zdrobit,cu ketchup-ul ,cu pasta de rosii,boiaua de ardei si zaharul.Deci....dupa circa 30-40 minute, deschidem usa cuptorului,scoatem tava cu friptura,indepartam folia de aluminiu si ungem carnea cu un strat de glazura(jumatate din cantitatea "confectionata") si dam la cuptor.Dupa circa 15 min ungem din nou carnea cu cealalta portie de glazura si mai lasam la cuptor aproximativ inca 15-20 min.
De ceva vreme n-am mai mancat porc! Si nush am asa o senzatie c-o sa trec pe curcan ;)Prea bun e cand il glazuram/marinam cu toate cele!
RăspundețiȘtergereAntonina, eu pregatesc carne de porc din ce in ce mai rar si sa stii ca apreciez si imi place tare mult carnea de curcan.
RăspundețiȘtergereTe pup si seara frumoasa!
USOR,GUSTOS SI SANATOS
RăspundețiȘtergeremulte imbratisari!
Daca e si picant atunci chiar vin la masa:)Mmm, buna tare!!!Pup!
RăspundețiȘtergereApetisanta pulpita aia!Pup!
RăspundețiȘtergereFoarte apetisant arata! Ma tenteaza....rau de tot! :))Pup Medi!
RăspundețiȘtergereTare bine arata.Notez si reteta asta.
RăspundețiȘtergereTe pup cu drag.
Cred ca e delicios, arata minunat!!!!
RăspundețiȘtergereMedi, gata ma mut la tine ca la mine in oras nu gasesc curcan. Imi place cum arata, precis a fost o nebunie!
RăspundețiȘtergereTe poftesc sa ridici un premiu, pe care ti-l ofer din toata inima pt harnicia ta, te pup.
Ce nebunie de arome.Te pup!
RăspundețiȘtergereLulu,te pup si iti doresc toate cele bune!Spune-mi te rog ce mai faci.
RăspundețiȘtergereLicuta da este picant si te astept la masa deci .Pup si o zi frumoasa de duminica!
RăspundețiȘtergerePup si eu Teo si iti doresc o zi buna si frumoasa!
RăspundețiȘtergereCorina, daca te tenteaza da o fuga pana la mine sa te servesc.
RăspundețiȘtergerePup si imbratisez cu drag!
Micul,nici nu stii cat de mult ma bucur ca apreciezi retetele mele.Si eu apreciez vizita ta si multumesc!
RăspundețiȘtergereMultumesc si pup,Dana!
RăspundețiȘtergereLenutica,multumesc pentru aprecieri,multumesc de vizita si nu in ultimul rand pentru premiu.Fug sa vad despre ce este vorba.
RăspundețiȘtergerePup!
Te pup si eu Dia!
RăspundețiȘtergereTare bine arata pulpa de curcan...si trebuie sa fie tare buna daca e si picanta.
RăspundețiȘtergereStiu ca iti place picant Timeea si ce am preparat eu cred ca este pe gustul tau.
ȘtergerePup!