Stiu....poate o sa spuneti ....a trecut sezonul capsunilor,dar deh......stiti voi eu sunt cu expiratele....hahaha.
Si chiar daca nu mai este sezon de dulceturi cu capsuni daca va place reteta o puteti salva si nici nu trece bine anu' ca gata iar vine sezonul capsunilor.....hihihi.
Am vrut o dulceata in care fructele sa ramana intregi iar pentru ca fructele de capsuni sunt foarte delicate am ales varianta aceasta cu gelfix in care fierberea este de cateva minute.Si mai mult decat atata nu am folosit pentru amestecare lingura.Am amestecat rotind stanga-dreapta vasul in care am "confectionat" dulceata.
Sper sa va placa ca noua ne-a placut tare mult.Dar stiti voi cum este.....gusturi si gusturi.
1,5 kg capsuni
750 g zahar
un plic si jumatate gel fix 2:1
zeama de la 1/2 lamaie
1/2 lamaie
Indepartam coditele.
Spalam fructele si le punem intr.un vas.Eu am folosit o oala cu fund dublu.
Si inca ceva .....nu am taiat fructele ,le-am lasat intregi.
Stropim capsunii cu zeama de lamaie.
Gelfixul se amesteca cu 2-3 linguri de zahar si se adauga peste fructe.
Taiem lamaia feliute si o adugam in vasul cu fructe.
Amestecam ,asa cum am spus mai sus.
Dam la foc moderat pana se ajunge la fierbere.
Avem grija sa amestecam prin rotiri stanga/dreapta ale vasului.
Adaugam restul de zahar.
Amestecam usor si din momentul in care ajunge la fierbere mai lasam 5 min. ,timp in care spumam.
Capacim borcanele si apoi le strilizam.
Pentru a verifica daca dulceata se intareste ,inainte de a o turna in borcane,se toarna cateva picaturi pe o farfurie.Dupa racire ,duceata trebuie sa se intareasca.
Pofta buna!
eu am incercat si nu mi-a placut cu Gelfix, cred ca am gresit undeva :(
RăspundețiȘtergereCe anume nu ti-a placut,Coco?
ȘtergereCe culoare frumoasa!
RăspundețiȘtergereSi mie imi place culoarea!
ȘtergereUu, capsunile sunt intregi si nevatamate! Imi place mult!!
RăspundețiȘtergereAsta este si motivul pentru care am folosit gelfix!Ma bucur ca iti place.
Ștergere