Ciorba cu carne de porc si afumatura

Se anunta inca o noapte geroasa!
Asa-i ca merge o ciorbita calda la gerul de afara?
Ciorbele sunt nelipsite de la masa de pranz.Ne plac si pe deasupra sunt si sanatoase.

Ingrediente
500 g pulpa de porc
500 g coaste afumate
1|2 varza mica
2 morcovi
2 ardei grasi
1|4 telina
3 rosii
2 oua
bors
2-3 frunze de telina
sare
piper macinat
Mod de preparare
Se taie pulpa de porc cubulete si se transeaza coastele afumate.
Punem carnea intr.o oala ,o acoperim cu apa ,punem putin sare si dam la foc.
Lasam sa dea in cateva clocote si spumam.
Tragem de pe foc ,scurgem de apa ,spalam carnea si o punem inapoi in oala.
Adaugam apa cat sa depaseasca carnea ,adaugam putina sare si dam la foc moderat.
Cand carnea este fiarta pe jumatate adaugam legumele(varza taiata fideluta,morcovul taiat rondele,ardeiul si telina taiate cubulete).
Adaugam si 2 fire mici de telina verde taiate marunt.
Daca este nevoie mai putem adauga apa.
Lasam la fiert circa 15 min dupa care adaugam rosiile date prin razatoare si apoi prin sita( pentru a indeparta semintele ) si lasam incontinuare pe foc ciorba pana ce totul este bine fiert.
Intre timp fierbem separat borsul si cand totul este fiert  il adaugam in oala cu ciorba.(cantitatea de bors este in functie de gustul fiecaruia).
Potrivim de sare si piper dupa gust.
Lasam sa dea in cateva clocote si tragem de pe foc.
Batem ouale cu un praf de sare si le adaugam in ciorba sub forma de zdrente.
Aromatizam cu frunze de telina taiate marunt.

Pofta buna!

6 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes