Placinta cu carne tocata si cascaval

Imi plac placintele cu carne tocata iar daca alauatul este facut in casa atunci pot spune ca ador genul acesta de placinte.
Aceasta placinta a avut un succes teribil .
Aluatul este unul fraged, nici ca se poate altfel ,tinand cont ca are in compozitie unt si smantana.
Umplutura este una ca la chiftelute numai ca am adaugat la acesta cubulete mici de cascaval.
Va asigur ca nu este greu de facut,merita incercata pentru ca gustul este sublim.
Se poate servi atat calda cat si rece.

Ingrediente
Pentru aluat
400 g faina alba
100 g unt la temperatura camerei
200 g smantana
1 ou
1/2 lingurita sare
Pentru umplutura
500 g carne de porc si pui(am tocat jumatate pulpa de porc si jumatate piept de pui)
3 cepe
2 oua
200 g smantana
2 frunze de telina
175 g cascaval
1 lingurita rasa cu boia dulce de ardei
sare
piper macinat
1 lingurita marar uscat
Mai avem nevoie
2 galbenusuri pentru uns placinta
faina pentru infainat masa de lucru
Mod de preparare
Incepem cu aluatul deoarece acesta dupa ce il pregatim trebuie sa stea la frigider timp de 30 min.,timp in care ne ocupam de umplutura.
Intr-un vas punem untul moale ,taiat cubulete mici,faina,oul,smantana si sarea.
Framanatam cu mana (nu foarte mult,circa 1-2 min.).
Din aluatul obtinut formam o bila  pe care o acoperim cu folie alimentara si apoi o dam la rece,la frigider, pentru circa 30 min.
Si asa cum am spus mai sus in acest timp ne ocupam de umplutura.
Tocam carnea si odata cu ea ceapa si frunzele de telina.
Dupa ce am tocat totul trecem la operatia de amestecare.
Punem la incins o tigaie mai larga ,antiderapanta si asezam carnea tocata in ea.
Focul trebuie sa fie moderat.
Amestecam din cand in cand.
O sa observam ca la inceput carnea o sa lase apa.
Lasam pe foc pana cand carnea isi schimba culaoarea iar apa s.a evaporat.
Luam de pe foc tigaia cu carne si lasam sa se racoreasca.
Adaugam peste carne, ouale,smantana,mararul si boiaua.
Condimentam dupa gust cu sare si piper proaspat macinat .
Amestecam bine pentru o buna omogenizare.
Taiem cascavalul cubulete.
Incorporam cubuletele de cascaval in amestecul de mai sus  si amestecam.
Asamblare placinta
Scoatem aluatul din frigider si il punem pe masa infainata.
Intindem aluatul intr.o foaie cu ajutorul sucitorului.
Taiem surplusul de aluat de pe margini pentru ai da o forma egala.
Asezam umplutura pe lungimea aluatului ,pe mijlocul acestuia( ca in poza).
La capetele aluatului,atat sus cat si jos ,lasam o portiune de cativa centimetri neacoperita cu umplutura.
Taiem partile laterale(cele din dreapta si stanga aluatului)in fasii late de circa 2 cm. pana aproape de compozitie.
Mai intai tragem peste umplutura portiunea de aluat neacoperita de la capetele(sus,jos) umpluturii.
Tragem apoi fasile de aluat una peste alta de sus pana jos.(putin oblic)
Pentru ca imi ramasese putin aluat de la taierea marginilor am decupat niste frunzulite pe care le-am aplicat deasupra.
Cand am terminat operatiunea de asamblare am uns  placinta cu galbenus si am asezat.o  intr.o tava tapetata cu hartie de copt.
   Dam la cuptorul preincalzit, la 180grade timp de aproximativ 45-50 min.

Lasam sa se racoreasca si putem felia.

Pofta buna!






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes