De post,pentru ca tot suntem in postul Craciunului!
Usoara,aromata si foarte gustoasa
3 cartofi
2 ardei kapia
2 dovlecei
1 pastarnac
2 morcovi
5-6 frunze salata verde
2-3 linguri ulei de masline
300 ml suc de rosii
2-3 fire mici de telina verde
zeama de la 2 lamai
sare
Mod de preparare
Curatam si spalam legumele.
Taiem cubulete cartofii,dovleceii,pastarnacul,morcovul,ardeiul.
Cubuletele de cartofi le punem intr-un vas si le acoperim cu apa pentru a nu-si schimba culoare pana in momentul adaugarii in ciorba.
Punem intr-o oala pastarnacul,morcovul si ardeiul.
Amestecam si acoperim cu apa calduta(2-3 l de apa in functie de ce cantitate de ciorba dorim sa facem).
Adaugam sare si lasam la fiert circa 15-20 min.dupa care adaugam cartofii si mai lasam inca 10-15 min.la fiert.
Urmeaza sa adaugam dovleceii, salata( rupta cu mana) si uleiul de masline.
Lasam pana cand toate legumele sunt complet fierte si apoi adaugam sucul de rosii ,zeama de lamaie si o frunza de telina taiata marunt.
Potrivim de sare.
Lasam la fiert circa 10 min. dupa care tragem de pe foc.
Cand servim asezonam cu frunze de telina taiata marunt.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu