Aceasta rețetă este una foarte simpla, rapida și foarte delicioasa.
Somonul lăsat atât cât trebuie la cuptor este un preparat suculent, deosebit de gustos iar pielea gătită un pic mai mult devine crocanta asemeni unui chips.
2 fileuri somon
ulei de masline
zeama de lamaie
cimbru uscat
sare, piper
Tapetam o tava cu hârtie de copt.
Fileurile de somon spălate, curățate și șterse cu un prosop de hârtie se așează în tava(cu piele în jos) , se stropesc cu ulei de măsline, cu zeama de lămâie și se condimentează cu cimbru, sare și piper,proaspat macinate.
Dam la cuptor pentru circa 20-25 min., nu mai mult pentru a avea un peste suculent, nu ars.
#Daca dorim putem desface cu grijă pielea de pe fileuri, o punem din nou în tava și dam la cuptor pentru 5 min., pana când aceasta e crocanta și frumos rumenita.
Cât timp pestele este la cuptor ne ocupam de garnitura.
Noi am servit alături de cartofi natur și fasole galbena.
Pofta bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu