Turta dulce sau Prăjitura Crăciunului. Din păcate, fiind angrenata în alte treburi, nu am reușit sa fac postarea înaintea Crăciunului.
Putem confecționat turta dulce ori de câte ori avem pofta dar parca cea mai buna este cea din perioada Crăciunului. Aromele, mirodeniile se împletesc cel mai bine cu atmosfera sărbătorilor de iarna.
Este pufoasa, aromata, cu gust de copilărie.
Ingrediente
400 g faina
350 ml lapte
100 g zahar brun
100 g miere de albine
3 linguri cacao
100 ml cafea
40 ml ulei
10 g praf de copt
1 vârf cutit bicarbonat de sodiu
un praf de sare
1 lingura zeama de lamai
2 pliculețe zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
coaja rasa de la portocala
amestec condimente pentru turta dulce:scortisoara, cuișoare, anason, nucșoară, cardamom, piper negru
Pentru glazura
100 g ciocolata cu lapte
20 ml lapte
Mai avem nevoie
ulei pentru uns forma
zahar pudra pentru pudrat turta dulce
Mod de preparare
Cernem faina și o amestecam cu sarea, bicarbonatul,cacao și condimentele.
Amestecam.
Adăugăm și coaja de portocala și de lămâie.
Separat, amestecam cafeaua cu laptele și adăugăm zaharul și zaharul vanilat. Dam la foc și când zaharul este complet dizolvat tragem de pe foc și lasam sa se răcorească.
Adaugam mierea și amestecam.
Adăugăm și uleiul.
Peste ingredientele solide adaugam pe cele lichide și amestecam. |
Praful de copt îl dizolvam în zeama de lămâie și îl adaugam și pe el.
Turnam compoziția într o tava de guguluf unsa cu ulei.
Dam la cuptor la 180 timp de aprovimativ 40 min.
Scoatem tava din cuptor și lasam turta dulce sa se răcească.
Scoatem turta dulce pe un grătar.
Facem glazura. Topin la bain marie ciocolata pe care o amestecam cu laptele.
Îmbrăcăm turta dulce în ciocolata.
Când s a răcit glazura, pudra turta dulce cu zahar pudra.
Este delicioasa!
Pofta bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu