Pentru aceste spirale am folosit același aluat ca și la Plăcintă frageda cu mere, de post!
Pentru ca aveam gem de prune făcut în casa am hotărât sa l folosesc la aceste spirale dar voi puteți folosi și alte gemuri sau rahat sau nuca sau crema de ciocolata sau ce doriți.
250 ml apa minerala
150 ml ulei de floarea soarelui
o lingurita zeama de lamaie
o lingura esenta de vanilie
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
1 vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu
600g faina
un praf sarem
Umplutura
gem de prune
Mai avem nevoie
zahar pudra pentru pudrat spiralele
Mod de preparare
Într un vas punem ingredientele lichide și anume:apa minerala, uleiul, esenta de vanilie și zeama de lămâie 🍋.
Adăugăm, rand pe rand,zaharul, zaharul vanilat, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
Amestecam.
Cernem faina.
Adăugăm faina, puțin câte puțin, și când aceasta a fost incorporata complet începem sa frământăm.Aluatul trebuie sa fie unul elastic, omogen, care nu se lipește de mana.
Framantam timp de 5 - 7min.
Scoatem aluatul din frigider după 30 min și îl împărțim în doua .
Cu ajutorul sucitorului întindem una din porțiile de aluat într un dreptunghi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu