Plăcintă cu brânză este în topul preferințelor mele.
Ingrediente
Pentru umplutura
1 kg branza proaspata de vaci
150 g smantana grasa
3 oua
4 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
2 linguri gris
coaja rasa de la o portocala
1 fiola esenta vanilie
175 g merisoare
Pentru aluat
250 ml apa minerala
150 ml ulei de floarea soarelui
o lingurita zeama de lamaie
2 linguri esenta de vanilie(o lingura pentru aluat și alta pentru umplutura de brânză)
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
1 vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu
600g faina
un praf sare
Mai avem nevoie
faina pentru pudrat merisoarele
zahar pudra pentru pudrat placinta
Mod de preparare
Amestecam.
Cernem faina.
Adăugăm faina, puțin câte puțin, și când aceasta a fost incorporata complet începem sa frământăm.Aluatul trebuie sa fie unul elastic, omogen, care sa nu se lipească de mana.
Framantam timp de 5 - 7min.
Acoperim cu o folie de plastic vasul în care am frământat și îl dam la rece, la frigider cât ne ocupam de umplutura.
Într un vas punem branza de vaci.
Batem ușor ouăle cu o furculița și le adăugăm peste branza de vaci.
Incorporam rand pe rand smantana, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie, coaja rasa de portocala și grisul. Amestecam.
Scoatem aluatul din frigider și îl împărțim în doua.
Cu ajutorul sucitorului întindem prima foaie de aluat într un dreptunghi cu laturile egale cu dimensiunea tăvii. Facem acest lucru pe o bucata de hârtie de copt.
Transferam aluatul într o tava de 25/38 cm.
Peste aluat punem jumătate din compoziția de branza. Scurgem merisoarele de apa, le pudra cu faina și le presarăm deasupra compoziției de brânză.
Preîncălzim cuptorul.
Dam la cuptor tava cu placinta.
Când prăjitură este bine făcută și frumos rumenita scoatem tava din cuptor și o lasam sa se răcească după care o pudram cu zahar pudra.
Tăiem marginile și apoi portionam.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu