Plăcintă cu brânză și merisoare

 Plăcintă cu brânză este în topul preferințelor mele. 

Ingrediente

Pentru umplutura

1 kg branza proaspata de vaci

150 g smantana grasa

3 oua

4 linguri zahar

2 plicuri zahar vanilat

2 linguri gris

coaja rasa de la o portocala

1 fiola esenta vanilie

175 g merisoare


Pentru aluat

250 ml apa minerala

150 ml ulei de floarea soarelui

o lingurita zeama de lamaie

2 linguri esenta de vanilie(o lingura pentru aluat și alta pentru umplutura de brânză) 

150 g zahar

1 plic zahar vanilat

1 plic praf de copt

1 vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu

600g faina

un praf sare

Mai avem nevoie

faina pentru pudrat merisoarele

zahar pudra pentru pudrat placinta

Mod de preparare

Punem merisoarele la hidratat în apa. 
Punem branza de vaci la scurs într un tifon. 
Preparare aluat
Într un vas punem ingredientele lichide și anume:apa minerala, uleiul, esenta de vanilie și zeama de lămâie. 
Adăugăm, rand pe rand,zaharul, zaharul vanilat, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. 

Amestecam. 

Cernem faina. 

Adăugăm faina, puțin câte puțin, și când aceasta a fost incorporata complet începem sa frământăm.Aluatul trebuie sa fie unul elastic, omogen, care sa nu se lipească de mana. 

Framantam timp de 5 - 7min. 

Acoperim cu o folie de plastic vasul în care am frământat și îl dam la rece, la frigider cât ne ocupam de umplutura.

Într un vas punem branza de vaci. 

Batem ușor ouăle cu o furculița și le adăugăm peste branza de vaci. 

Incorporam  rand pe rand smantana, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie, coaja rasa de portocala și grisul. Amestecam. 

Scoatem aluatul din frigider și îl împărțim în doua. 

Cu ajutorul sucitorului întindem prima foaie de aluat într un dreptunghi cu laturile egale cu dimensiunea tăvii. Facem acest lucru pe o bucata de hârtie de copt. 

Transferam aluatul într o tava de 25/38 cm.



Peste aluat punem jumătate din  compoziția de branza. Scurgem merisoarele de apa, le pudra cu faina și le presarăm deasupra compoziției  de brânză.

Acoperim cu restul de compoziție de brânză. 
Întindem cea de a doua foaie de aluat după care o așezăm peste compoziția de branzaajutandu ne de sucitorul. 

Preîncălzim cuptorul. 

Dam la cuptor tava cu placinta. 

Când prăjitură este bine făcută și frumos rumenita scoatem tava din cuptor și o lasam sa se răcească după care o pudram cu zahar pudra.

Tăiem marginile și apoi portionam. 






Pofta buna! 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes