Intotdeaua cand ziceam briose ma gandeam la ceva dulce.....dar m-am gandit sa incerc si varianta sarata Am mai experimentat aceasta varianta(bineinteles folosind alte ingrediente) si sincera sa fiu mi-a placut foarte mult asa ca ........repetir.
5 oua
2 dovlecei potriviti
3 morcovi
4-5 linguri cu faina
100 ml ulei
150 gr branza(eu am folosit telemea de vaca)
1 lingura crema de mascarpone
1/2 plic praf de copt
marar
sare
piper
Pentru stratul de deasupra
2 oua
2 -3 linguri cu smanatana
seminte de mac
Mod de preparare
Batem bine ouale si apoi adaugam treptat uleiul.Incorporam faina si praful de copt amestecand bine . Curatam dovleceii si morcovii si ii dam prin razatoare.Se scurg bine de apa si apoi se amesteca in compozitia de mai sus impreuna cu branza data prin razatoare , crema de mascarpone si mararul.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Amestecam bine.
Tapetam formele de briose cu hartie si adaugam compozitia de mai sus .
Batem oul cu smantana si turnam deasupra apoi pudram cu mac.
Coacem briosele circa 30 -40 min.
LA MULTI ANI!
RăspundețiȘtergerevai ce frumoase sunt!!!!!
RăspundețiȘtergereIdeale pentru aperitiv!!!Pup si la multi ani!
RăspundețiȘtergereLa multi ani!!!
RăspundețiȘtergereInteresante briosele tale. Imi place cum ti-au iesit!
RăspundețiȘtergereLa multi ani,Mandala!
RăspundețiȘtergereMultumesc,Pusik!
RăspundețiȘtergereLicuta,pup si eu si iti urez un an nou cu sanatate si numai bucurii!
RăspundețiȘtergereLa multi ani,Danutza!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti plac Alexandrina.
RăspundețiȘtergere