Pufoasa,aromata,usor acrisoara ,usor de "confectionat" .....un desert al copilariei,pe care mama il dregea cu putin zahar ars , cu o dulceata sau..............pur si simplu simpla .......eu am preferat sa fac un sirop simplu din lapte , zahar si zeama de lamaie..Merge insa foarte bine insiropata cu un sirop de trandafiri sau orice alt sirop parfumat.O putem imbunatati cu nuca de cocos ,frisca,dulceata,un caramel sau asa cum am facut eu cu niste bombonele de ciocolata.
8 linguri cu gris
1 lingura cu pesmet
6 oua
6 linguri cu zahar
2 pliculete cu zahar vanilat
esenta de vanilie
coaja rasa de la o lamaie
unt pentru uns forma
Pentru sirop
1 l lapte
2-3 linguri cu zahar(depinde cat de dulce doriti sa fie budinca)
zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana cand obtinem o spuma aerata dupa care adaugam zaharul in ploaie, putin cate putin, pana cand obtinem o spuma densa.Incorporam apoi galbenusurile unul cate unul dupa care tot in ploaie adaugam pesmetul si grisul.Adaugam zaharul vanilat,coaja de lamaie si cateva picaturi de esenta de vanilie.Amestecam bine pentru o buna omogenizare.
Tapetam o forma(eu am folosit un vas de yena) cu unt si turnam compozitia de mai sus.Dam la cuptor,(pe care l-am preincalzit in prealabil) si tinem circa 40 de min.
Intre timp preparam siropul:amestecam laptele cu zaharul si zeama de lamaie si dam la foc in cateva clocote pana ce zaharul se topeste.
Cand budinca este gata facuta(facem testul scobitorii) o scoatem din cuptor ,o lasam in vasul ei si turnam peste ea,treptat.,siropul de mai sus .Cand budinca va absorbi tot siropul ,lasam sa se raceasca si apoi dam la frigider.
apoi am taiat si apoi....am mancat............pofta buna!
Pofta buna!
Tare gustoasa budinca!!!Am s-o incerc zilele astea:))Pup!
RăspundețiȘtergeredulcele copilariei, mi-ai activat amintirile, iarna ne facea si noua mama, o bunatate!
RăspundețiȘtergereCand eram copil nici nu vroiam sa aud de asa ceva;acum as manca in fiecare zi;
RăspundețiȘtergerepup draga mea si o seara buna in continuare
te rog intra la mine pe blog
Buna tare!Si la noi e musai sa aiba cateva firicele de ciocolata:)
RăspundețiȘtergereTare buna!
RăspundețiȘtergereCand eram mica - adica acum muuulti ani :))) - o mancam cu sirop de zahar ars ;)
Ce vremuri...
Foarte buna si plin de amintiri dulci!! Pupicei!!
RăspundețiȘtergereCe frumoasa e budinca ta!!! pup.
RăspundețiȘtergereO saptamana usoara!!!
Mai ai? Vin si eu!
RăspundețiȘtergerePupici!
piticul meu adora grisul...
RăspundețiȘtergereLicuta este tare gustoasa insa ai grija la sirop......laptele impreuna cu zeama de lamaie si zaharul le dai doar in cateva clocote ,nu lasi sa fiarba pentru ca risti sa ti se branzeasca sau mai poti face in felul urmator......pui laptele la fiert,adaugi zaharul si lasi pana ce se topeste apoi lasi la racit si cand este rece adaugi zeama de lamaie.Pup si sa-mi spui cum ti-a iesit.
RăspundețiȘtergereDaaaaaaaaaaaaaa asa este Mandala.......dulcele copilariei,ce frumos ai spus.Pup si seara minunata!
RăspundețiȘtergereLulu,eu mancam dar mult mai mult imi placea orezul cu lapte.
RăspundețiȘtergereGata,am fost la tine pe blog si m-am servit cu un premiu si o ciorba de burta delicioasa.Multumesc si pup!
Teo,ma bucur ca iti place asa.Pup!
RăspundețiȘtergereDa ,Alina si eu tot cu sirop de zahar ars......vorba ta ,au trecut multi ani de atunci...............eeeeeeeeeeeeeei,asta este.
RăspundețiȘtergereFrumos cum spui tu Adela......amintiri dulci.Pup si seara frumoasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc,Dana!Asemenea si tie!
RăspundețiȘtergereMari,la ce este afara cu greu cred ca vei ajunge la mine.....hihihi.Pup!
RăspundețiȘtergereAlinutzika,servim piticul cu o portie repede,repede.
RăspundețiȘtergereMari, eu nu stiu cum sa las comentariu la tine pe blog,poate imi spui tu cum sa procedez.
RăspundețiȘtergereMedi scump imi place tare mult budinca de orez;;)Cris2711
RăspundețiȘtergereMedi scump puuup
RăspundețiȘtergere