Ingrediente
1 bucata muschiulet de vitel
2 linguri ulei de masline
mustar
5-6 catei de usturoi
1 pahar cu vin alb
ierburi de provence
sare
piper macinat
Mod de preparare
Muschiuletul de vita il spalam ,il uscam cu ajutorul unui prosop absorbant si apoi il taiem in bucati de aproximativ 2-3 cm. Condimentam fiecare bucata cu sare si piper.
Intr-un bol preparam urmatorul amestec:mustar,ulei de masline,vin,ierburi de provence.Amestecam bine dupa care ungem fiecare bucata cu acest amestec (folosind o pensula)apoi punem intr-un castron bucatile de carne si turnam restul de marinata peste ele.
Acoperim castronul cu o folie si lasam la frigider circa 3-4 ore dupa care asezam totul intr-un vas de ceramica..Curatam usturoiul si il adaugam in vasul pe care urmeaza sa il dam la cuptor.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru circa 1 ora avand grija sa stropim carnea din cand in cand cu sosul din tava iar daca acesta scade mai adaugam apa.
Indepartam folia si mai lasam pana cand carnea este bine facuta si rumenita.
Se serveste calda alaturi de o garnitura (eu am preferat piure de cartofi cu un sos de rosii)si o salata.
Pofta buna!
Tare bine arata si e grozav de bun!Pup!
RăspundețiȘtergerePentru ca ne incantati cu preparatele dumneavoastra minunate si pentru ca avem ce invata de pe acest site, mi-am permis sa va dedic un premiu. Il puteti revendica de pe blogul meu, http://bucatariasilviei.blogspot.com/. Felicitari, il meritati pe deplin!
RăspundețiȘtergereMaria cand ajung aici ma scurg pe scaun!;) Pe bune! Arata super! te pup
RăspundețiȘtergereMedi, cred ca e delicios pregatit asa!
RăspundețiȘtergereCe fraged si bun este...
RăspundețiȘtergereAi un premiu la mine.Sa vii sa-l ridici.Eu fug pana nu mor de pofta.Te pup!
RăspundețiȘtergereMustarul face minuni la orice marinata!Imi place,arata super friptura ta!
RăspundețiȘtergereAi un premiu la mine.Sa vii sa-l ridici.Te pup!
RăspundețiȘtergereVin repede -repede sa degust din "bunaciunea confectionata" de tine , ca vad ca nu mai e cu peste....
RăspundețiȘtergereSavuros Medi draga !
Te tzuc !
Ce bine arata! Foarte frumos este blogul tau! L-am bagat la favorite!
RăspundețiȘtergereMultumesc de vizita,multumesc de comentariu ,Licuta!O zi si o saptamana frumoasa sa ai!
RăspundețiȘtergereMade by Silvia ,nici nu stii cat de mult m-a bucurat vizita ta si in aceiasi masura cuvintele tale si gestul de a-mi oferi acest premiu .Iti multumesc si oricand esti binevenita si primita cu drag la mine in bucatarie.
RăspundețiȘtergereTe pup ,te imbratisez si te mai astept.
O seara frumoasa!
Antonina,eu dau o portie de fel doi si tu un desert,ce zici?Te pupic cu drag!
RăspundețiȘtergereAlinutzika,multumesc de vizita si comentariu!
RăspundețiȘtergereHeeeeeeeeeeeeeei,Haplea ma bucura vizita ta si te mai astept.
RăspundețiȘtergereSeara frumoasa!
Multumesc tare mult Dia.Fug si eu sa vad despre ce este vorba.Pup!
RăspundețiȘtergereIntradevar asa este Teo si mie imi plac marinatele cu mustar.Pupici!
RăspundețiȘtergereSidy,oare nu voi reusi eu niciodata sa te conving sa mananci peste?
RăspundețiȘtergereO seara minunata iti doresc!
Top Cuisine avec Lavi ,placerea este si de partea mea.Multumesc de vizita ,te mai astept cu drag si dau o fuga la tine in bucatarie.Pup!
RăspundețiȘtergere