Lasagnia cu carne tocata

Exista o multitudine de retete de lasagnia.........cu carne,cu spanac,cu ciuperci si chiar am vazut de curand cu vinete....una mai gustoasa decat alta.Eu astazi merg pe varianta cu carne tocata,o combinatie de carne de vita si carne de porc.

Ingrediente
1 pachet foi lasagne
unt pentru uns forma
2 oua
parmezan ras
Pentru sosul de carne(Ragu)
600 g carne de tocata(eu am folosit jumatate de vita,jumatate de porc)
4-5 linguri cu pasta de tomate
2 cepe
2 morcovi
1 pahar cu vin alb sec
ulei
sare
piper macinat
Pentru sosul  alb(Bechamel)
3 linguri cu unt
3 linguri cu faina
600 ml lapte
oregano
Mod de preparare
Sosul Ragu
Incingem uleiul si calim ceapa.Cand ceapa devine aurie adaugam morcovul dat prin razatoare si 1/2 cescuta cu apa .Lasam pana cand apa se evapora si totul este bine calit dupa care adaugam carnea tocata si lasam pe foc pana cand carnea isi schimba culoarea .
Adaugam pasta de tomate si vinul si mai tinem pe foc ,avand grija sa amestecam din cand in cand ,pana cand vinul se evapora.Condimentam dupa gust cu sare si piper,amestecam bine si apoi tragem de pe foc.
Sosul Bechamel
Se topeste untul,se adauga in ploaie faina avand grija sa amestecam continuu astfel incat sa nu se formeze cocoloase si apoi stingem cu lapte. .Adaugam oregano,condimentam cu sare  si lasam circa 5 min. pe foc ,amestecand continuu,pana cand sosul se ingroasa .
Si acum trecem la asamblare.
Ungem cu unt o tava si asezam primul strat de foi.Peste foi punem un rand de sos de carne apoi unul de sos alb si acoperim cu parmezan ras.Urmeaza un nou strat de foi ,un rand de sos de carne,unul de sos alb si unul de parmezan.Ultimul start este unul de foi.
Batem bine cele doua oua si rasturnam peste foi.Radem parmezan si dam apoi la cuptor pentru circa 45 min.
Asa arata dupa ce am scos-o din cuptor.


Si acuma va invit la masa!
Pofta buna!

26 comentarii:

  1. Arata tare bine.Nu am gatit niciodata lasagna dar cred ca am sa incep cu reteta ta.Arata prea bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte faina,ne place mult si nu am mancat de la ..ultima postare:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc,Carmen!Testeaz-o si te rog sa imi spui daca ti-a placut.PUP!

    RăspundețiȘtergere
  4. Teo,nici eu nu fac foarte des cu toate ca imi place foarte mult .Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  5. Hmm trebuie sa ma pun pe treaba sa fac si eu! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani Medi! Sa fii sanatoasa si iubita!

    RăspundețiȘtergere
  7. Adela nu stiu de ce dar cu toate ca imi place foarte mult si nu este nicidecum greu de "confectionat" si eu cu greu ma hotarasc sa o fac.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga mea, lazane se prepara cu carne tocata cu foarte mult sos aproape ca la o supa cremoasa. La tine arata ca o placinta cu carne. Nu e rea dar nici nu e lazane. mult succes.

    RăspundețiȘtergere
  9. De obicei nu dau curs comentariilor al carui autor semneaza "anonim",asa ca daca vrei sa conversam atunci te rog(de fapt asa cum ti-am mai spus-o si altadata)sa-ti declini identitatea ,sa nu te mai ascunzi in spatele anonimatului si atunci cu draga inima vom avea cu siguranta ce discuta.Uite de exemplu tu mi te-ai adresat cu "draga mea" ,eu oare cum sa o fac?cum sa ma adresez?.........cu draga mea sau cu dragul meu.Vezi, deja ma pui in dificultate.
    Parerea mea Anonimule este ca tu te uiti doar la poze fara sa citesti reteta si iti voi spune si de ce cred asta.............pai in primul rand daca citeai macar titlul retetei vedeai ca lasagnia mea este cu CARNE TOCATA si in al doilea rand la ingrediente scrie clar ca am folosit 2 feluri de sosuri.Lasagnia,nu este o tocana care sa balteasca in sos.
    Ei bine........rea sau buna chiar ca nu ai de unde sti cum este pentru ca nu-mi amintesc sa o fi degustat-o.!!!!
    Dar ma voi opri aici pentru ca am impresia ca
    vorbesc cu NIMENI.
    Si eu iti doresc succes in tot ceea ce faci,dar ai grija in primul rand ce faci!

    RăspundețiȘtergere
  10. Top Cuisine avec Lavi,multumesc si ma bucur ca iti place!
    Astept sa gust din lasagnia ta !
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu arata delicios delocccc arata exceptional si imi ploua pe tastatura la propriu :D :D felicitari .

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc de vizita si comentariu Mirela!Te mai astept cu drag!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes