Sunt convinsa ca stiti de ce am numit aceasta reteta COZONAC SIDONIA................mda...............si totusi!....................pentru cei care nu banuiesc am sa le spun eu ............... reteta am furat-o .........hahaha............de la "vecina " mea Sidonia careia ii multumesc tare mult.Da' stiti ceva?.................ea nici nu banuie ca eu am am umblat prin bucataria ei si am sterpelit reteta............hihihi.Nu credeti?.............ei bine am reteta aici....http://sidyskitchen.blogspot.ro/search/label/Cozonacel%20la%20masina%20de%20paine
Ce trebuie sa va mai spun este faptul ca eu am folosit pentru umplutura o combinatie de rahat cu merisoare (care este MI-NU-NA-TA),o combinatie de dulce-acrisor care mie una mi-a placut teribil de mult.
Desi cumparasem de Craciun un cozonac totusi am zis ca nu e Craciun daca in casa nu miroase si a cozonac.Asa ca ...........la treaba!....................nuuuuuuuuuuuuuuuuuuu,nu eu ci masina de facut paine in care am facut aluatul pentru cozonac.
Sa vedem deci despre ce este vorba.
Ingrediente
250 ml lapte caldut
1 lingurita rasa cu sare
3 oua(+1 pentru uns)
50 ml ulei
coaja rasa de la o lamaie
coaja rasa de la o portocala
200 g zahar
3 plicuri zahar vanilat
750 g faina
un plic drojdie uscata
200 g merisoare
300 g rahat colorat
esenta de rom
Mai avem nevoie
zahar pudra pentru pudrat
faina pentru pudrat forma
ulei pentru uns forma
Cu aceste ingrediente ies 2 cozonacei.
Mod de preparare
Simplu..................se pun in masina de paine toate ingredientele in ordinea mentionata mai sus , mai putin ultimele 4.
Programam masina de paine pe programul de framantat si dospit si o lasam sa-si faca programul.
In timp ce masina isi face treaba ei noi ne ocupam de umplutura.
Mai intai punem merisoarele intr-un bol si le stropim cu esenta de rom.
Rahatul il taiem cubulete.
Dupa ce masina si-a terminat programul,scoatem aluatul , il punem intr-un vas , il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam la cald ,la dospit pana isi dubleaza volumul.
Impartim apoi aluatul in doua.
Intindem fiecare bucata cu ajutorul sucitorului astfel incat sa obtinem 2 dreptunghiuri.Presaram pe fiecare bucata de aluat merisoare si bucati de rahat(sau orice alta umplutura doriti).
Rulam si apoi punem cozonaceii astfel formati in forme de copt,unse cu ulei si tapetate cu faina.Eu i-am pus in forme de guguluf pentru ca i-am vrut rotunzi.Acoperim formele in care am pus cozonacii cu un prosop de bucatarie si mai lasam la dospit circa 30 min min. dupa care ungem fiecare cozonac in parte cu ou batut
Dam la cuptor (pe care l-am incalzit in prealabil.)
Tinem circa 45-50 min(facem testul scobitorii).
Ii lasam sa se raceasca in forma
Vai cat de bun...Sa stii ca o feliuta tot iau..Pupici!
RăspundețiȘtergereTe rog sa servesti,Rocs!
ȘtergerePup!
Si eu fur o bucatica!! N-am facut niciodata cu merisoare.. Idee ptr data viitoare!
RăspundețiȘtergerePupici
Este pentru prima data cand fac cu merisoare Simona si mi-a placut tare mult.Dar stii tu ..............depinde de gusturi.
ȘtergereSeara frumoasa sa ai!
si eu am facut cozonac in masina de paine...dar cum nu aveam cuptor, am copt-o tot acolo...si a iesit foarte bun!
RăspundețiȘtergereFacem schimb ,Diana?...........hihihi.
ȘtergereFrumos ti-a iesit;bravo!!
RăspundețiȘtergerePup si LA MULTI ANI!!
Multumesc,Lulu!
ȘtergereToate cele bune si tie in noul an!
Vai, cu siguranta e delicios!! Pupici
RăspundețiȘtergerePup,Paula!
ȘtergereCred ca au fost deliciosi! Am cam salivat un pic :)
RăspundețiȘtergereAlexandrina faptul ca a disparut repede spune totul,da?
ȘtergerePup si seara frumoasa!
Vai ....ce mi-ai facut "vecino " ??? Minunat ti-a iesit, de *****.
RăspundețiȘtergereTe imbratisez si te felicit, draga mea.
Arata Dumnezeiesc de bine !
Te tzuc cu drag !
Vecina, ti-a placut?
RăspundețiȘtergereSi eu pup si imbratisez cu mare drag!