Ingrediente
2 cutii mici de mazare Bonduellepe post de afumatura am folosit coaste afumate
3 cartofi
2 morcovi
1 ceapa
foi de dafin
2 linguri pasta de tomate
marar
ulei
sare
piper macinat
Portionam carnea in bucati potrivite ,o spalam ,o lasam la scurs si apoi o punem intr-o oala cu apa rece si o lasam pe foc circa 10 min.Spumam.Scurgem de apa iar carnea o trecem printr-un jet de apa calduta.
Curatam ceapa, o taiem marunt si o sotam putin(1-2 min) in ulei.Adaugam coastele afumate si apa cat sa le acopere . Lasam sa fiarba inabusit sub capac.
Cand carnea este aproape fiarta adaugam morcovii curatati si taiati rondele ,cartofii curatati si taiati cubulete mai mari,cateva foi de dafin si mazarea.Daca mai este nevoie de apa atunci adaugam atata cat sa cuprinda mancarea.Potrivim de sare si piper si lasam sa fiarba pana totul este bine facut.
La final adaugam pasta de tomate si mai lasam sa dea in cateva clocote.
Asezonam cu marar si servim.
Pofta buna!
Si mie imi place maarea si nu fac prea des din cauza sclifositilor:)
RăspundețiȘtergereAsa ca tre sa ma inviti !
Cunosc foarte bine aceasta problema pentru ca si eu am sclifositi,Teo!
ȘtergereTe astept cu drag!
Pup!
Delicioasa mazarea ta! Vin si eu la masa ;)
RăspundețiȘtergereTe astept cu mare drag,Alexandrina!
ȘtergereMultumesc de vizita!
Mancarica ta trebuie sa fie tare buna, asa ca vin si eu la masa!
RăspundețiȘtergereHai Cristina ca pun si pentru tine un scaun la masa.
ȘtergerePup!
cat de bine arata!!!!!!! delicios!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos!
ȘtergerePup!
Woauuuu,daca o vede sotul meu,se si urca in tren,,,,,sper ca mai ai!!!!delicios!!pupp!!
RăspundețiȘtergereMirela ,sincera sa fiu este expirata.........hihihi.........dar pana ajunge sotul tau pun si fac alta.
ȘtergereSeara buna!
Imi place mazarea,imi place tot ce gatesti tu!!trebuie sa fie tare mandru George de tine!!
RăspundețiȘtergerePup Medi!!
Ma bucura tare mult spusele tale,Lulu!
ȘtergereIntradevar, George apreciaza ce " confectionez" eu!
Pup si eu!
Excelent! Si mie imi place foarte mult mazarea. Dar cu afumatura nu am facut pana acum. Merita incercat.
RăspundețiȘtergereDoina,afumatura da un gust aparte tuturor preparatelor.
ȘtergereTe pup cu mare drag!
Si mie imi place tare mult mazarea!!! Nu-mi lipseste din congelator :)
RăspundețiȘtergerePupici
Eu nu am pus la congelator dar am cumparat.
ȘtergerePup si seara minunata!
Mie imi place mazarea oricum , asa ca pe mine m-ai rasfatat cu "bunaciunea" ta ...
RăspundețiȘtergereE minunata Medi, dar...eu tot cu gandul la salata aia de icre stau....
Te tzuc cu dtag " vecino" !
Hahaha.................hai mai Sidonia ca promit ca la intalnirea din vara sa fac salata de icre.
ȘtergereSi eu te tzuc si te imbratisez cu mare drag , vecinico!
Imi place mazarea oricum, dar cea proaspata e si mai gustoasa, reteta ta arata tare bine.
RăspundețiȘtergereDa Diana si mie cel mai mult imi place mazarea proaspata dar cum nu se gaseste decat o perioada foarte mica din an atunci folosesc din cea congelata sau conservata la cutie.
ȘtergereMultumesc frumos!
Pup!
Ce bine arata as manca acum o portie !
RăspundețiȘtergereTe servesc?
Ștergerewow ce bine arata !!!
RăspundețiȘtergere