Ingrediente
Pentru aluat
350 g faina
150 g unt
1 ou
80 g zahar
un praf de sare
5 linguri cu apa rece
Pentru umplutura
5-6 linguri cu gem de prune
circa 20 de prune
2-3 linguri cu zahar brun (in functie de gustul fiecaruia)
2 plicuri zahar vanilat
un praf scortisoara
3-4 biscuiti populari
2 linguri cu alune
Mai avem nevoie de
unt pentru uns tava
faina pentru pudrat
zahar brun pentru pudrat aluatul
Mod de preparare
Toate ingredientele pentru aluat le punem in robotul de bucatarie si mixam.................obtinem un aluat compact din care "confectionam" o bila pe care o invelim in folie alimentara si pe care o dam la frigider pentru cel putin 30 min.
Scoatem aluatul din frigider,indepartam folia alimentara ,pudram aluatul cu faina ca sa nu se lipeasca si il intindem pe o suprafata pudrata si dansa.............hihihi........... cu faina.
Intindem o foaie de circa 1 cm grosime.
Ungem o tava de tarta cu unt si cu ajutorul unui sucitor asezam aluatul in tava lasand marginile pe dinafara.Intepam din loc in loc aluatul cu ajutorul unei furculite.
Prunele se desfac in doua si se indeparteaza samburii.Asezam prunele in tava captusita cu aluat.Presaram peste prune zaharul,zaharul vanilat si scortisoara iar la final gemul.
Rupem biscuitii bucati mici.
Maruntim alunele cu ajutorul unui facalet(nu le facem praf le lasam bucati mai maricele)
Deasupra asezam alunele si biscuitii.
Pliem spre interior marginile aluatului peste care presaram o lingura de zahar.
Dam la cuptor pentru circa 30 min.
Lasam sa se racoreasca ,scoatem din tava ,portionam si gata.................putem servi!
Pofta buna!
Delicioasa!!!!!!!! Arata foarte bine!
RăspundețiȘtergereMultumesc!
ȘtergereUn deliciu! Mai ai?
RăspundețiȘtergereNu mai am Cristina dar daca promiti ca vii fac una repede,repede!
ȘtergereMmm... ce delicioasa cred ca a fost!!!
RăspundețiȘtergereda,bine spus..............a fost !..........pentru ca s-a mancat asa de repede ca nu am reusit sa pozez si sectiunea!
ȘtergereFoarte buna trebuie sa fi fost!
RăspundețiȘtergereMultumesc de vizita si comentariu Andreea1
ȘtergereTe mai astept cu drag!
Foarte buna e tarta ustica si arata suuuper,Maria LA MULTI ANI!
RăspundețiȘtergereTe-am sunat ieri dar ceva s-a intimplat si nu am reusit sa vorbim,te imbratisez cu mare drag!
Multumesc frumos Geta!
ȘtergereSi eu te pup si te imbratisez cu mare drag!
ce bunatate ai facut!!
RăspundețiȘtergeremultumesc,Lulu!
ȘtergereFoarte buna!
RăspundețiȘtergeremultumesc,Andreea!
Ștergerenu pot refuza o bucatica, arata delicios!!!
RăspundețiȘtergerema bucur ca iti place,Alice!si ma bucura si vizita ta!multumesc!
ȘtergereO bunatate!!
RăspundețiȘtergereTe-astept cu drag la provocarea Dulce Romanie, unde ingredientele vedeta sunt: ciocolata de casa, stafidele si mustul! Te vreau la parada <3
puup
multumesc,Liana!
Ștergere