Tarta rustica cu prune si gem de prune

De sezon.................daca tot este sezonul prunelor ce spuneti  de o combinatie intre prunele  ca atare si un    gem de prune?..................ei bine, eu zic sa incercati combinatia pentru ca va asigur ca este una delicioasa!
Ingrediente
Pentru aluat
350 g faina
150 g unt
1 ou
80 g zahar
un praf de sare
5 linguri cu apa rece
Pentru umplutura
5-6 linguri cu gem de prune
circa 20 de prune
2-3  linguri cu zahar brun (in functie de gustul fiecaruia)
2 plicuri zahar vanilat
un praf scortisoara
3-4 biscuiti populari
2 linguri cu alune
Mai avem nevoie de
unt pentru uns tava
faina pentru pudrat
zahar brun pentru pudrat aluatul


Mod de preparare
Toate ingredientele pentru aluat le punem in robotul de bucatarie si mixam.................obtinem un aluat compact  din care "confectionam" o bila pe care o invelim in folie alimentara si pe care o dam la frigider pentru cel putin  30 min.
Scoatem aluatul din frigider,indepartam folia alimentara ,pudram aluatul cu faina ca sa nu se lipeasca si il  intindem pe o suprafata pudrata si dansa.............hihihi........... cu faina.
Intindem o foaie de circa 1 cm grosime.
Ungem o tava de tarta cu unt si cu ajutorul unui sucitor asezam aluatul in tava lasand marginile pe dinafara.Intepam din loc in loc aluatul cu ajutorul unei furculite.
Prunele se desfac in doua si se indeparteaza samburii.Asezam prunele in tava captusita cu aluat.Presaram peste prune zaharul,zaharul vanilat si scortisoara iar  la final gemul.
Rupem biscuitii bucati mici.
Maruntim alunele  cu ajutorul unui facalet(nu le facem praf le lasam bucati mai maricele)
Deasupra asezam alunele si biscuitii.
Pliem spre interior marginile aluatului peste care presaram o lingura de zahar.

Dam la cuptor pentru circa 30 min.
Lasam sa se racoreasca ,scoatem din tava ,portionam si gata.................putem servi!

Pofta buna!

    18 comentarii:

    1. Răspunsuri
      1. Nu mai am Cristina dar daca promiti ca vii fac una repede,repede!

        Ștergere
    2. Mmm... ce delicioasa cred ca a fost!!!

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. da,bine spus..............a fost !..........pentru ca s-a mancat asa de repede ca nu am reusit sa pozez si sectiunea!

        Ștergere
    3. Răspunsuri
      1. Multumesc de vizita si comentariu Andreea1
        Te mai astept cu drag!

        Ștergere
    4. Foarte buna e tarta ustica si arata suuuper,Maria LA MULTI ANI!
      Te-am sunat ieri dar ceva s-a intimplat si nu am reusit sa vorbim,te imbratisez cu mare drag!

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Multumesc frumos Geta!
        Si eu te pup si te imbratisez cu mare drag!

        Ștergere
    5. Răspunsuri
      1. ma bucur ca iti place,Alice!si ma bucura si vizita ta!multumesc!

        Ștergere
    6. O bunatate!!
      Te-astept cu drag la provocarea Dulce Romanie, unde ingredientele vedeta sunt: ciocolata de casa, stafidele si mustul! Te vreau la parada <3
      puup

      RăspundețiȘtergere

     
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes