Pui shanghai

Pui shanghai  ............o reteta asiatica pe cat de simpla pe atat de delicioasa si care are o mare trecere la noi in tara asa-i?
Puiul Shanghai se serveste cald, acompaniat de un sos si o garnitura.

Ingrediente
un piept de pui dezosat si fara piele
2 oua
3 linguri de sos de soia
1-2  lingurita zeama de lamaie
2 lingurite mustar
faina
marar verde
sare
piper macinat
ulei pentru prajt
Mod de preparare
Pieptul de pui se spala si apoi se taie fasiute.Se condimenteaza cu sare si piper.
Facem urmatorul amestec: batem bine ouale cu putina sare,adaugam sosul de soia,mustarul,zeama de lamaie si mararul taiat fin.Amestecam bine si potrivim de sare si piper. Adaugam in ploaie faina atat cat sa obtinem un amestec de consistenta unei smantani.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie ,dam bucatile de carne prin sosul de mai sus si prajim pana cand acestea prind o culoare aurie.Cand carnea este bine facuta o scoatem pe un un servet de hartie si lasam pana cand se scurge tot uleiul din ele.
L-am acompaniat  cu  un ketckup picant si drept garnitura cus-cus cu legume.
A iesit delicios de bun astfel incat la cateva zile am repetat experienta.
Daca va place va astept la masa!

18 comentarii:

  1. Dar ce am gasit eu aici bun.Vin si eu sa servesc.Seara frumoasa draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Te astept cu mare drag,Rocs!
    Si tie o seara minunata iti doresc!
    Pup cu drag1

    RăspundețiȘtergere
  3. Uite ca eu vin !
    Mai ales ca ne e...sti tu ce !
    La o asemenea bunatate de pui cum sa rezisti ?
    Te tzuc Medi si...drum bun, vacanta placuta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce mult m-as bucura sa vii Sidonia.
      Si eu te tzuc si multumesc !...............deja am sosit!

      Ștergere
  4. Simplu si bun! Perfect pentru orice masa...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina se stie ca eu merg dupa principiul .........simplu,rapid si bun!

      Ștergere
  5. Minunata mancarica, Medi vin la tine la masa! PUP

    RăspundețiȘtergere
  6. Ador aceasta reteta!!!Suuuper prezentare!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce bine arata. Cu betisoarele nu ma prea impac da folosesc tacamurile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Irina nici eu nu ma descurc cu betisoarele......le-am asezat pentru decor.
      Multumesc pentru comentariu si vizita!
      Te mai astept!

      Ștergere
  8. Sunt tare bune. O idee minunata pentru garnitura de cus-cus

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai facusem demult cus-cus si chiar imi era pofta,Adriana.
      Multumesc de vizita!

      Ștergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes