Aveam niste albusuri si.......ce sa fac ,ce sa fac cu ele?................si m-am decis sa fac acest chec!
Eu l.am facut intr.o forma rotunda.
Ingrediente
6 albusuri
1 cana faina
1 cana zahar
1 plic praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
1 fiola esenta de vanilie
1 borcan cu dulceata de mure(sau orice alta dulceata doriti)de 400 g
un strop de sare
ulei pentru uns forma
faina pentru tapetat forma
zahar pudra pentru decor
Mod de preparare
Batem albusurile cu un strop de sare si apoi adaugam treptat zaharul si aromele(esenta de vanilie si zaharul vanilat).
Mixam pana obtinem o bezea ferma.
Incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt si pe care le-am cernut.Amestecam bine.
Turnam si dulceata si amestecam .
Ungem o forma(eu am folosit una rotunda) cu ulei si o tapetam cu faina si turnam compozitia de mai sus in ea.
Preincalzim cuptorul.
Dam la copt la 180 grade iar cand checul este facut(facem testul scobitorii) scoatem tava din cuptor si lasam checul sa se raceasca in ea apoi il scoatem din tava ,il pudram cu zahar pudra ,il taiem si................pofta buna!
Pofta buna!
Ce pufosenie gustoasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc!
ȘtergereO bunatate!!!
RăspundețiȘtergerePupici!
Duminica frumoasa!
Duminica frumoasa si tie Dana1Pup!
ȘtergereBuna idee! Week-end placut!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca te incanta reteta mea Cristina!
ȘtergereMultumesc,asemenea!
Ete ca nu am inteles cand pui dulceata,nu stiu ce-i cu mine!!
RăspundețiȘtergeremai am si eu niste albusuri si vreau sa fac reteta ta ca arata bine de tot;
Pup Medisor!!
Lulu eu am pus dulceata dupa ce am pus aluatul in tava .
ȘtergerePup si eu draga mea!
Super buna checul asta pufos..Seara frumoasa. Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Rocs!
ȘtergereSeara frumoasa si pupici si tie!
Știi cât am căutat până am găsit rețeta asta? Am văzut-o zilele trecute pe fb și mi-am zis s-o fac și eu dar eu n-am mai intrat pe blogger de un an . Am uitat și cum să mă loghez dar nu m-am lăsat până nu am găsit-o. Mâine o să-ți spun cum mi-a ieșit.
RăspundețiȘtergere