Mujdei de usturoi cu gust de primavara!
Ador usturoiul sub orice forma!
Pana acuma "confectionam " mujdei numai din usturoi uscat,acuma insa am gasit o reteta pe placul meu din usturoi verde.
6 fire usturoi verde
2-3 linguri ulei de masline
1 lingura apa minerala
1 lingurita otet sau zeama de lamaie
sare dupa gust
Mod de preparare
Curatam usturoiul(lasand bulbul,tija si frunzele).
Taiem usturoiul in bucati mici(de aproximativ 1-2 cm)si mixam.
Adaugam rand pe rand uleiul,apa minerala si otetul sau zeama de lamaie si mixam.
Transferam mujdeiul intr-un bol si adaugam sare dupa gust.Amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.
Daca nu am consumat tot mujdeiul la o masa, acesta poate fi tinut la frigider ,acoperit cu folie alimentara.
Poate fi folosit la fripturi din carne de vita,porc,pasare,la peste sau legume.
Pofta buna!
Cat de fain ti-a iesit! Nu m-am gandit sa-l bag la robot..
RăspundețiȘtergereIncearca,Simona!
ȘtergereMmmmm Medi,si pestele unde-i??? si eu am facut asa ceva dar am pus si pastele alaturi;a fost o nebunie,mujdeiul facut din usturoi verde,nu este atat de puternic ca si cel uscat,ai observat??
RăspundețiȘtergerePup si weekend minunat!
Lulu, eu dau mujdeiul si tu pestele, ce zici?:))
ȘtergerePestele si mujdeiul fac casa buna.....hihihi.
Este tare bun asa preparat,ai perfecta dreptate!
Pup!