Aceasta prăjitură este una cu blat pufos, cu un strat generos de mere parfumate și o bezea fina.
Asta toamna au fost multe mere, asa ca am hotărât sa conservam o parte din ele. Am pus la borcan, sterilizate, dar am și congelat.Pentru aceasta praji am folosit mere congelate.
Ingrediente
Pentru blat
5 galbenusuri
125 ml ulei
125 ml lapte
225 g faina alba
10 g praf de copt
2 linguri îndulcitor Green sugar
1 fiola esenta de vanilie
1 plic zahar vanilat
Pentru umplutura
1 kg mere rase
zeama de la o jumătate lamaie
1 linguriță scortisoara
*Nu am folosit zahar pentru ca merele au fost foarte dulci.
Pentru bezea
5 galbenusuri
un praf sare
4 linguri cu zahar
Mai avem nevoie
ulei pentru uns tava
faina pentru tapetat tava
Umplutura
Am dezghetat o punga de mere🍎 pe care le am stropit cu zeama de lămâie 🍋 apoi le am dat la foc mic 🔥și le am călit. Ținem pe foc pana când se evapora tot sucul lăsat de acestea. Tragem de pe foc, lasam umplutura sa se răcorească și adăugăm scortisoara.
Blatul
Mixam gălbenușurile cu îndulcitorul, pe care l am amestecat cu zaharul vanilat, circa 2-3 min.
Adăugăm uleiul în fir subțire apoi esenta de vanilie.
Urmează sa adaugam laptele, alternând cu faina cernuta și amestecata cu praful de copt.
Turnam compoziția într o tava de 30/22 cm, unsă cu ulei și tapetata cu faina.
*Putem folosi, pentru tapetat tava, hârtie de copt, dar eu nu am avut! 😁
Coacem aluatul doar pe jumătate, circa 15 min., la foc moderat.
Bezeaua
Cu circa 3-4 min. înainte de a scoate blatul ne ocupam de bezea.
Batem albușurile cu praful de sare după care adaugam zaharul, în ploaie, și mixam pana obținem o bezea tare, ferma care nu curge dacă întoarcem vasul.
Când blatul este pe jumătate gătit îl scoatem din cuptor și punem merele călite deasupra aluatului și nivelam.
Deasupra merelor călite punem bezeaua.
Dam din nou la cuptor pentru inca 15-20 minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
Lăsăm, în tava, sa se răcească complet după care putem portiona și... manca!
O prăjitură minunată pentru zilele acestea friguroase de iarnă. O să-ți fur rețeta. Pupici.
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru vizita și ma bucur ca îți place. Este tare bună, îți recomand să o testezi. Pup și eu!
Ștergere