Este o tarta fără aluat, simpla și rapida.
Poate fi servita atât calda cât și rece, este la fel de buna.
Ingrediente pentru o tava cu diametrul de 24 cm
1 dovlecel de mărime medie
1 ardei kapia
4 oua
50 ml ulei
150 g mozarella rasa
125-150 ml lapte
150 g faina
10 g praf de copt
sare și piper proaspat macinate
ton în ulei din conserva
Mai avem nevoie
ulei pentru sotat dovlecelul și ardeiul kapia
Tăiem dovlecelul, rondele subțiri.
Ardeiul kapia îl curatam îndepărtând nervurile și semințele apoi îl tăiem fasiute subțiri.
Feliile de dovlecel înainte de a fi sotate le așezăm pe un prosop de hârtie și le uscam.
Încingem o tigaie și punem puțin ulei,nu mult.!!! Sa nu uitam... sotam legumele, nu le prăjim!!!
Sotam legumele pe rand. Eu am sotat mai întâi ardeiul și mai apoi rondelele de dovlecel, dar nu contează ordinea.
Dupa sortare scoaten legumele pe un șervețel de hârtie.
Trebuie sa obținem un aluat de consistenta unei smantani mai groase dar care curge. Dacă aluatul este prea dens mai putem adauga lapte.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu