Îmi rămăsese de la salata de boeuf niște maioneza, motiv pentru care am ales sa fac aceasta salata de cartofi.
Se poate servi ca fel principal sau drept garnitura alături de o friptura, de niște chiftelute sau niște cârnați.
Se poate servi atât calda cât și rece.
Ingrediente
4 cartofi mari
2 morcovi
150 g porumb din conserva
100 g măsline negre
120 g fâșii bacon crud uscat
3 ouă fierte tari
2 - 3 linguri de maioneza
sare, piper
pătrunjel verde pentru decor
Mod de preparare
Spălăm cartofii și morcovii și ii punem la fiert, în apa, împreună cu un praf de sare.
*Apa trebuie sa depășească nivelul legumelor.
Când legumele s au gatit(intra furculița destul de ușor în ei) tragem vasul de pe foc, aruncam apa și lasam legumele la răcit după care le curatam și apoi le tăiem cubulețe.
Adăugăm în amestecul de cartofi și morcovi, măslinele, porumbul, fâșiile de bacon rupte în bucăți și ouăle tăiate și ele cubulețe.
Condimentam cu sare și piper.
Adăugăm maioneza și amestecam ușor.
*Cantitatea de maioneza este în funcție de cât de cremoasa dorim salata.
Ornam cu pătrunjel verde, cu jumătăți de ou și fâșii de bacon.
Pofta bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu