Chec aperitiv cu carne tocata și oua fierte

Un astfel de chec aperitiv, zic eu, nu trebuie sa lipsească de pe mesele festive. In afara ca este tare bun, este un preparat cu care nu ai cum sa dai greș pentru ca nu cere mari cunoștințe în ale gătitului.

 Eu l am gătit la Paștele de anul trecut dar puteți sa l "confecționați" ori de câte ori aveți pofta, nu este nevoie sa fie o sărbătoare anume. 

Acesta poate fi consumat atât cald cât și rece, ca atare sau alături de o garnitura sau o salata. Poate fi însă servit ca pachet pentru școlari, la birou sau chiar la un picnic. 

Pentru o feliere bună se taie rece.  

Din cantitățile de mai jos au rezultat 2 checuri. 

Ingrediente

500 g carne de porc( pulpă și fleica) 

300 g ficat de porc

3 fire ceapa verde

3 fire usturoi verde

3 ouă crude 

3+2 ouă fierte tari

o legătură patrunjel verde

sare piper

Mai avem nevoie

2 galbenusuri+2linguri lapte pentru uns checurile

Mod de preparare

Spălăm carnea, o tăiem cuburi și o punem la fiert într un vas cu apa, sare, câteva foi de dafin și câteva boabe de piper. 

In alt vas punem ficatul de porc, tăiat cuburi, la fiert. Acoperim cu apa, adaugam sare, câteva foi de dafin și câteva boabe de piper. 

*Apa trebuie sa acopere carnea/ficatul.

*Avem grija sa spumam atât carnea cât și ficatul. 

Când carnea/ficatul sunt gatite(furculița intra ușor în carne/ficat) le scoatem din zeama în care au  fiert și le lasam sa se răcească. 

Curatam ceapa, usturoiul și pătrunjelul. 

Punem ouăle la fiert și le gătim tari. 

Carnea răcită o trecem prin mașina de tocat odată cu ceapa, usturoiul și pătrunjelul verde. 

Ficatul, după ce se răcește îl tăiem în cubulețe mici. 

Amestecam carnea cu ficatul. 

Batem ouăle crude cu un praf de sare și le adaugam peste amestecul de carne-ficat. 

Adăugăm putina  apa rece, pentru a obține un amestec pufos și amestecam bine. 

Condimentam cu sare și piper proaspete macinate. 

Ouăle fierte(3buc.), le lasam sa se răcească după care le curatam și apoi le tăiem cubulețe. Le adaugam în amestecul de carne și le incorporam ușor. 

Împărțim compoziția în doua porții. 

Punem fiecare porție în câte o tava de chec. 

Batem ușor gălbenușurile, le amestecam cu laptele și ungem, folosind o pensula, cele doua checuri. 

Fierbem tare ouale(2), le lasam sa se răcească și apoi le curatam. 

Deasupra checurilor  decoram cu felii rotunde de ou. 

Incălzim cuptorul la 180 grade și băgăm la copt checurile din carne tocata. 

Lăsăm pana când acestea sunt bine făcute și frumos rumenite. 


Scoatem tăvile din cuptor, lasam checurile sa se răcorească după care le scoatem pe un platou și putem felia. 



Pofta bună! 




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes