Un aperitiv cu aspect de chec, pe care îl poți adapta gusturilor tale.
Terinele sunt aperitive pe cât de aratoase pe atât de gustoase si numai bune pentru mesele festive.
Originile terinei sunt franțuzești. Francezii sunt mari maeștri ai preparării terinei.
Aceasta rețetă de terina am văzut o la Claudia Baban și mi a plăcut tare mult cum arata, cum suna asa ca m am pus pe treaba mai ales ca urmau sărbătorile de iarna. Mulțumesc, Die! ❤️
800 g piept de pui dezosat
200 g felii bacon crud-uscat afumat
150 g sunca
2 oua fierte
140 g smantana
2 linguri cu faina
150 g cascaval ras
2 oua fierte
o legătură marar
sare, piper
sos de soia
cimbru uscat
Mai avem nevoie
ulei pentru uns tava
Mod de preparare
Vom folosi o tava de chec de 20/10/8 cm pe care o ungem cu ulei.
Tapetam partea interioara a tăvii cu fâșii de bacon avand grija ca acestea sa cada peste marginile tăvii cu care urmează sa acoperim umplutura.
Pieptul de pui se feliază felii subțiri(se pot și bate un pic) după care se condimentează cu sos de soia, sare, piper și cimbru uscat.
Punem feliile de piept de pui peste cele de bacon, lăsând le și pe acestea sa cada peste pereții tavei astfel încât sa acoperim umplutura.
Urmează sa ne ocupam de umplutura. Mixam ouăle cu sarea, după care adaugam smantana, făina, cașcavalul ras, sunca taiata cubulețe și mărarul tăiat mărunt.
Tăiem cele 2 oua fierte in jumătate, pe verticala, și le așezăm peste umplutura, apasandu le puțin în umplutura.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu