Terina Dia

 Un aperitiv cu aspect de chec,  pe care îl poți adapta gusturilor tale.

Terinele sunt aperitive pe cât de aratoase pe atât de gustoase si numai bune pentru mesele festive. 

Originile terinei sunt franțuzești. Francezii sunt mari maeștri ai preparării terinei. 

Aceasta rețetă de terina am văzut o la Claudia Baban și mi a plăcut tare mult cum arata, cum suna asa ca m am pus pe treaba mai ales ca urmau sărbătorile de iarna. Mulțumesc, Die! ❤️ 



Ingrediente

800 g piept de pui dezosat 

200 g felii bacon crud-uscat afumat

150 g sunca

2 oua fierte

140 g smantana

2 linguri cu faina

150 g cascaval ras

2 oua fierte

o legătură marar

sare, piper

sos de soia

cimbru uscat

Mai avem nevoie

ulei pentru uns tava


Mod de preparare

Vom folosi o tava de chec de 20/10/8 cm pe care o ungem cu ulei. 

Tapetam partea interioara a tăvii cu fâșii de bacon avand  grija ca acestea sa cada peste marginile tăvii cu care urmează sa acoperim umplutura.

Pieptul de pui se feliază felii subțiri(se pot și bate un pic) după care se condimentează cu sos de soia, sare, piper și cimbru uscat. 

Punem feliile de piept de pui peste cele de bacon, lăsând le și pe acestea sa cada peste pereții tavei astfel încât sa acoperim umplutura.

Urmează sa ne ocupam de umplutura. Mixam ouăle cu sarea, după care adaugam smantana, făina, cașcavalul ras, sunca taiata cubulețe și mărarul tăiat mărunt.



Amestecam bine și turnam compoziția în tava.

Tăiem cele 2 oua fierte  in jumătate, pe verticala, și le așezăm peste umplutura, apasandu le puțin în umplutura.


Acoperim totul cu fasiile de piept de pui și apoi cu feliile de bacon. 

Tava se acoperă cu o folie de aluminiu și se pune într o tava mai mare în care punem apa fierbinte. 
Se da la cuptor, la 180 grade, timp de 1,30 min. 
*Dacă între timp apa din tava scade completam cu alta. 


Scoatem tăvile din cuptor. Scoatem cu grijă tava cu terina din tava cu apa apoi indepartam ușor folia de aluminiu. 
Tava cu terina o dam pentru circa 10 min. din nou la cuptor pentru a se rumeni frumos apoi o scoatem din cuptor, o lasam sa se răcorească după care o răsturnam pe un platou. Când este complet rece o putem felia.
*Terina deci se servește rece, în felii groase alături de castraveți murați, pâine de casa și unt! Mai poate fi servita direct din vasul în care a fost făcută împreună cu un cuțit ascuțit cu care musafirii își taie felii pe care și le pun pe pâine. Dar oricum ar fi servita, o terina bună, cu siguranță cere repetir.
 



Pofta bună! 










0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes