Ați spus, ciocolata?
E cineva căruia nu i place ciocolata?
Și dacă în compoziție adăugăm și o mana de merisoare va asigur ca gustul este divin. Eu am folosit merisoare dar puteți folosi fie nuca, fie alune, sau fistic și de ce nu niște fructe confiate.
Inainte de a adăuga merisoarele, le am hidratat în suc de portocala proaspăt.
De obicei fac ciocolata simpla dar în preajma sărbătorilor o prefer în foi de napolitana.
Fie alba, fie cu cacao..... după preferințe, va servesc!
Ciocolata...... gustul copilăriei!
Este o reteta simpla, la îndemână oricui și cu puține ingrediente.
Ingrediente
200 ml apa
275 g zahar(dacă doriți mai dulce puteți pune 300g)
200 g unt gras(80%)
500 g lapte praf
2 pliculețe zahar vanilat
1 lingura esență de vanilie
150-200 g merisoare
2 foi de napolitana de 29/23 cm
un praf de sare
suc proaspăt de portocale
2 linguri suc de lamaie
Mod de preparare
Punem merisoarele la hidratat în suc de portocala.
Amestecam laptele praf cu sarea și cernem.
Scurgem merisoarele de suc și le adăugăm peste laptele praf, amestecând.
Punem la fiert pentru 5 min apa cu zaharul, zaharul vanilat și sucul de lămâie.
Reducem focul și adăugăm untul moale. Se lasă pe foc pana se topește untul, amestecând continuu. Trebuie sa obținem un sirop dens.
Siropul de zahar se toarnă fierbinte, în fir subțire peste compoziția de lapte praf și se amesteca bine pana obținem o pasta omogena și fina.
Pe un capac din lemn punem o folie alimentara peste care așezăm o foaie de napolitana.
Întindem ciocolata peste foaia de napolitana. Acoperim cu cea de a doua foaie de napolitana și apasam ușor. Infoliem ciocolata de casa în folia alimentara și deasupra punem o greutate, astfel încât sa tina ciocolata de casa în foi de napolitana, ușor presata.
Punem la rece ciocolata de casa în foi de napolitana pentru câteva ore sau chiar pana a doua zi, când putem sa o portionam.
@Daca doriți ciocolata cu cacao atunci peste laptele praf adăugați cacao.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu