Ador sa fac pâine în casa, ador mirosul ei.
De aceasta data am ales sa fac pâine cu iaurt, nu, nu este pentru prima data când o confectionez numai ca d'abia acuma m am învrednicit sa postez rețetă.
Am folosit iaurt grecesc cu grăsime 10%.
Pentru copt am folosit o tava de cozonac, obținând o pâine frumos rumenita cu o coaja neteda, subțire și lucioasa și cu un miez elastic si moale.
După ce scoatem pâinea din cuptor o lăsăm la răcit pe un grătar. Nu învelim niciodată pâinea d'abia scoasa din cuptor în prosoape de bucătărie și nici nu o punem în pungi pentru ca transpira,riscand ca pâinea sa se umezeasca iar în timp sa mucegaiasca.
350 ml lapte
50 ml ulei de masline
1 ou
150 g iaurt grecesc
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
600 g faina
1,5 lingurita drojdie uscata
Mai avem nevoie |
un galbenus
1 lingura lapte
faina pentru infainat masa de lucru
ulei pentru uns palmele
ulei pentru uns masa de lucru
Punem într un vas laptele, sarea și zaharul.
Dam la foc și ținem pana la dizolvarea sării și zaharului.
Tragem de pe foc vasul și lăsăm lichidul la răcit.
Cernem faina, o amestecam cu drojdia și facem o adâncituri în mijloc. Punem laptele călduț în adâncituri și ușor-ușor îl incorporam în faina.
Adăugăm și iaurtul.
Amestecam pana obținem un aluat pe care îl răsturnam pe blatul de lucru uns cu ulei.
Framantam și din când în când mai ungem blatul cu ulei, incorporand ul în aluat. Trebuie sa obținem un aluat moale, elastic care sa nu se lipească de mâini.
Punem aluatul într un vas, îl acoperim cu un prosop de bucătărie și îl lăsăm la crescut pana își dublează volumul.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu