Un chec moale, pufos și aromat.
L. am făcut de nenumărate ori dar nu am făcut postare cu el, asa ca acuma a sosit momentul sa vedem despre ce este vorba.
Ingrediente
400 g faina
8 oua
225 g zahar
2 pliculețe zahar vanilat
250 ml lapte
200 ml ulei
3 linguri cacao
1 lingura esență vanilie
un praf sare
10 g praf de copt
zeama de la o lamaie
miez de nuca
Mod de preparare |
Separam albușurile de gălbenușuri.
Mixam albușurile cu un praf de sare pana obținem o spuma.
Adăugăm în ploaie zaharul și zaharul vanilat și mixam pana spuma devine densa și lucioasa.
Batem gălbenușurile și adăugăm în fir subțire uleiul. Adăugăm și laptele.Peste bezea punem amestecul de gălbenușuri, esență de vanilie și amestecam.
Cernem cacaoa și o incorporam și pe ea în aluat.
Captusim o tava (eu am folosit tava de cozonac) cu hârtie de copt și turnam aluatul.
Deasupra aluatului punem miez de nuca(ușor prăjit) și rupt cu mana.
Coacem checul cu cacao și nuci la o temperatura de 170 grade timp de circa 45 min.*Facem testul scobitori pentru a ne asigura ca prăjitură este bine făcută.
Scoatem checul din tava, îndepărtăm hârtia de copt și îl lăsăm să se răcească.
Feliem.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu