Am gasit pe blogul Isabelei Cuisine aceasta reteta…………………mi-a placut tare mult si cum suna si cum arata si am zis ca o voi testa si eu cu prima ocazie.Si am gasit ocazia……………..CRACIUNUL.
Dragele mele va rog sa ma credeti ca nu v-eti regret testand-o………este un deliciu,este bun ,gustos,aratos………….ce mai,merita din plin.
Isabela, multam fain de reteta!
Singurul lucru unde am” umblat “a fost umplutura……….pe langa nucile din abundenta am mai adaugat si ceva stafide si ceva rahat divers colorat.Si mai e ceva……..Isabela, nu a lasa la dospit aluatul, in schimb eu am lasat.
Ingrediente
400 g faina
2 oua
arome(eu am folosit esenta de rom si coaja rasa de portocala)
110 ml lapte
25 g drojdie
3 linguri zahar pentru lapte
130 g unt
putina sare
6 linguri zahar pentru unt
10-12 linguri zahar pentru caramel
Pentru umplutura
nuca tocata, stafide, rahat,dupa preferinte
Mod de preparare
2 oua
arome(eu am folosit esenta de rom si coaja rasa de portocala)
110 ml lapte
25 g drojdie
3 linguri zahar pentru lapte
130 g unt
putina sare
6 linguri zahar pentru unt
10-12 linguri zahar pentru caramel
Pentru umplutura
nuca tocata, stafide, rahat,dupa preferinte
Mod de preparare
Aluatul l-am facut la masina de paine. Deci “am aruncat” toate ingredientele(laptele in care s-a dizolvat zaharul,ouale, aromele,sarea,faina,drojdia) in cuva masinii de paine.Am lasat la framantat conform programului de facut aluat.
Separat, intr-o oala cu peretii inalti si cu diametrul de 28 cm se caramelizeaza zaharul.Se intinde caramelul si pe peretii oalei.
Am scos aluatul din masina si l-am lasat la dospit .
Dupa ce aluatul s-a dospit se intinde o foaie dreptunghiulara de circa 1 cm grosime pe care o ungem cu untul amestecat in prealabil cu cele 6 linguri de zahar.
Pofta buna!
Ce bine arata!Trebuie sa-l fac si eu !
RăspundețiȘtergereMi-o copiez...mersi de reteta.
Pe curand
Daniela si eu merci de vizita.Asa cum spuneam merita incercat..........nu vei regreta.
RăspundețiȘtergereIntr-adevar e minunat cozonacul acesta. Ti-a iesit foarte bine!
RăspundețiȘtergereNa, ca iar mi-e pofta, si sambata trecuta eu am mai facut o data reteta... Si nu m-am saturat :)
Alexandrina, multam de vizita.Ai dreptate ,sa stii ca si pe mine ma bate gandul sa mai repet experienta................!!!!Este foarte bun,intradevar.
RăspundețiȘtergereArata ft bine cozonacul,si nu pare
RăspundețiȘtergereasa dificil
cred ca-l voi incerca si eu!!Felicitari!
Vera, ma bucur ca mai vizitat si iti multumesc.Multumesc si de aprecieri.Te sfatuiesc sa incerci.........nu este deloc greu si este foarte bun.Cu siguranta va fi apreciat de ai tai.
RăspundețiȘtergereMedi,tare bine arata cozonacul.O sa il incerc si eu negresit.
RăspundețiȘtergereUn mod deosebit de a prepara cozonacul..imi place mult!
RăspundețiȘtergeremulte salutari!
Silvioara,te sfatuiesc sa il incerci......stiu ca tie iti place sa faci dulciuri.
RăspundețiȘtergereMultumesc de vizita si aprecieri.
Asa este Nico..........un altfel de cozonac.
RăspundețiȘtergereTe pupilesc!
Foarte greu imi merge calculatorul cand intru pe blogurile voastre, ca sa nu mai spuce chin e sa postez ceva. Asa ca scuza-ma ca atat de tarziu iti scriu un comentariu. Am facut-o deja pe site si pe forum.
RăspundețiȘtergereE bestial, cozonacul tau! Abia astept sa il incerc! Poate o fac saptamana viitoare de Lasatul secului. Te pup dulce1
Mmm, am crezut ca-i mai complicat dar nu-i deloc!Pup Medi si sarumana ca l-ai scos in calea mea! Crăciun fericit!
RăspundețiȘtergere