Rulada din muschiulet de porc cu legume in foi de placinta

Imi plac ruladele de acest gen...........pe langa faptul ca sunt delicioase sunt si aspectoase si dau foarte bine la o masa festiva.
Am "confectionat" aceasta rulada avandu-i ca musafiri pe dragii nostri prieteni "gustosi" Gaby si Mone.Si cum Mari Scarlat este peste tot...................hahaha................bineinteles ca ne-a onorat si ea cu prezenta.
Pentru cei care nu stiu ......................Mone este sudanez iar Gaby ,bacaoanca.............s-au cunoscut pe vremea studentiei lor si sunt alaturi de mai bine de 40 de ani.Sunt niste oameni MINUNATI!
Multumim  de vizita dragii prieteni,ne-a  facut o mare placere si ne-am simtit tare bine!


Ingrediente
1 bucata muschiulet de porc
800 g   amestec mexican
8 foi de placinta
cimbru uscat
unt topit
ulei de masline
sare
piper macinat
faina
1 galbenus pentru uns
seminte de susan
Mod de preparare
Muschiuletul de porc se unge bine cu ulei de masline si se condimentreaza cu sare ,piper si cimbru.Se aseaza pe gratarul unei tavi in care am pus o cana cu apa si se da la cuptor pana cand acesta este bine facut si frumos rumenit.Scoatem si lasam sa se racoreasca.
In  timp ce carnea este la cuptor  ne ocupam de legume.Punem apa ,sare si putin ulei intr-o oala.Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam legumele congelate .Tinem pe foc circa 10 min dupa care scurgem bine de apa  si lasam legumele sa se racoreasca si ele.
Pe o suprafață de lucru pudrată cu făină, întindem rand pe rand cate o foaie de placinta pe care o ungem cu unt  si asezam apoi una peste alta cele 8 foi.
 Impartim legumele in doua.Asezam  uniform jumatate din cantitatea de legume  într-un strat subtire, lăsând marginile foii de placinta  libere.Asezam muschiuletul de porc in mijlocul foii , adaugam peste acesta si restul de legume si apoi rulam.Pliam marginile dinspre exterior înspre interior pentru a nu se desface la coacere.
Asezam  rulada într-o tavă tapetata cu hartie pergament astfel incat  foile  pliate sa fie  dedesubt.

                                  Ungem rulada cu galbenusul  bătut si presaram seminte de susan.
                                     Dam la cuptor si lasam ca rulada sa se rumeneasca frumos.
                                     Lasam la racit si apoi taiem felii de aproximativ 3-5 cm .
                                     Servim alaturi de o garnitura,un sos .............dupa gust!


Pofta buna!

20 comentarii:

  1. Arata foarte bine, chiar merge pentru o masa festiva de minune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Teo eu am pregatit aceasta rulada cand am avut in vizita prieteni drag.

      Ștergere
  2. wow, ce bunatate!! De cand am citit cuvantul rulada mi s-a aprins scanteia. Imi place mult, are si legume...si foi de placinta, un deliciu!! Pup Medi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paula ,este o combinatie buna sa stii.
      Pup si eu si ma bucur tare mult ca iti place!

      Ștergere
  3. am venit cu un papanas aici.
    iau eu ce e pe farfurii sa facem loc :))) arata bestial!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. wow,Laurici!.........ador papanasii asa ca accept schimbul........hihihi.
      pup fata draga!

      Ștergere
  4. Mmm, ce bunatate ai facut!!!Arata tare apetisant!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pacat ca nu am legume ca muschiuletel sta in bait la maturat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mandala, eu dau legumele si tu muschiuletul?.............ce zici , e bine asa?.................hihihi.
      Pup!

      Ștergere
  6. De mult asteptam eu reteta la" bunaciunea " asta.....
    Am ochito pe masa si asteptam cuminte sa o scrii.
    Stiu ca a fost deosebita si a avut un mare succes.Ca de altfel tot ce "confectionezi" tu , draga vecina....
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hahaha...........deci asa Sidonia,o asteptai!.......uite ca am sosit cu ea, tu stii bine ca eu postez numai expirate..........hahaha.
      multumesc frumos pentru vizita si aprecieri!
      te tzuc cu mare drag si eu vecinico!

      Ștergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes