O salata buna atat vara cat si iarna.
1 kg vinete
100 ml ulei
1 ceapa
sare
Mod de preparare
Se spala,se usuca cu ajutorul unui prosop de bucatarie si apoi se coc vinetele pe o tabla incinsa, intorcandu-le pe toate partile pentru o coacere uniforma.
Se iau de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si apoi se indeparteaza codita si se curata de coaja.
Se lasa la scurs pe un blat de lemn inclinat sau se pot pune intr-o strecuratoare cu gauri mici. Se toaca cu ajutorul unui batator de lemn sau se pot mixa. Treptat se adauga uleiul si se condimenteaza cu sare dupa gust. Se toaca ceapa marunt si se amesteca cu vinetele
Se serveste ca aperitiv/gustare.
Pofta buna!
Se lasa la scurs pe un blat de lemn inclinat sau se pot pune intr-o strecuratoare cu gauri mici. Se toaca cu ajutorul unui batator de lemn sau se pot mixa. Treptat se adauga uleiul si se condimenteaza cu sare dupa gust. Se toaca ceapa marunt si se amesteca cu vinetele
Se serveste ca aperitiv/gustare.
Pofta buna!
wow ce pofta mi-ai facut...arata bineeee.
RăspundețiȘtergerepreferata mea, delicioasa
RăspundețiȘtergeremie imi plat mult de tot vinetele.fac mai mereu doar pentru mine sotul nu se atinge.eu pun si maioneza dar cred ca-s bune si fara.pupici
RăspundețiȘtergereeu coc vinetele in tava pe folie in cuptor,e mai simplu si mai putin neplacut,de facut curat dupa
RăspundețiȘtergereNaina, multumesc de vizita!
RăspundețiȘtergereDana si mie imi place tare mult.Multam de vizita si te mai astept cu drag.
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Sarah si mie imi place si cu maioneza,in special iarna.Te pup si te mai astept cu drag.
RăspundețiȘtergereBuna,Pansy
RăspundețiȘtergereCe idee nemaipomenita............am copt si eu de cateva ori in tava dela aragaz dar fara folie ............multumesc, voi tine cont de ideea ta.
O zi buna!