Cea mai buna supa este cea cu pasare de tara.In lipsa insa facem cu ce avem.
Ingrediente
un pui(eu am avut unul de tara si a iesit o supa galbena si tare gustoasa)
2 morcovi
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
2 cepe
1/2 telina
1 cub maggi gaina
patrunjel verde
sare
Pentru galuste
2oua
7 -8 linguri de gris(depinde de cat de mari sunt ouale)
1 lingura ulei de masline
apa minerala
Mod de preparare
Curatam puiul, il spalam si apoi il transam.
Am oprit pulpele iar restul de carne l-am pus intr-o oala , am adaugat apa cat sa depaseasca nivelul carnii si am adaugat o lingurita rasa de sare.
Dam la foc moderat iar cand incepe sa fiarba avem grija sa spumam bine.Lasam sa fiarba circa 20 min.(puiul meu a fost unul tare fraged) si apoi adaugam legumele curatate ,spalate si taiate bucati mai mari(ceapa eu o las intreaga iar telina o tai bucati mai mari iar dupa ce fierb le scot din oala).Daca mai este nevoie mai adaugam apa rece in oala.
Am oprit pulpele iar restul de carne l-am pus intr-o oala , am adaugat apa cat sa depaseasca nivelul carnii si am adaugat o lingurita rasa de sare.
Dam la foc moderat iar cand incepe sa fiarba avem grija sa spumam bine.Lasam sa fiarba circa 20 min.(puiul meu a fost unul tare fraged) si apoi adaugam legumele curatate ,spalate si taiate bucati mai mari(ceapa eu o las intreaga iar telina o tai bucati mai mari iar dupa ce fierb le scot din oala).Daca mai este nevoie mai adaugam apa rece in oala.
Separat "confectionez"galustile de gris:intr-un castron batem bine ,folosind furculita,ouale cu un strop de sare.Adaugam apoi grisul in ploaie amestecand continuu si cateva picaturi de apa minerala.La final adaugam o lingura de ulei si amestecam bine.
Cand legumele sunt pe jumatate fierte ,cu ajutorul unei linguri(eu folosesc lingura nu lingurita pentru ca imi place ca galustele sa iasa mai mari) pe care o udam de fiecare data cu apa rece luam din compozitia de mai sus si scufundam in supa .Procedam asa pana cand terminam aluatul.
La final adaugam o cana cu apa rece in supa ,cubul de gaina maggi si apoi condimentam cu sare dupa gust,
Punem capacul si lasam sa fiarba la foc potrivit circa 10 /15 min.
Oprim focul ,scoatem din supa ceapa si bucatile de telina (restul legumelor le-am lasat in supa de data aceasta , cateodata insa le scot pe toate)si lasam oala cu capac inca 10 min.Galustele ies foarte pufoase.
La final adaugam o cana cu apa rece in supa ,cubul de gaina maggi si apoi condimentam cu sare dupa gust,
Punem capacul si lasam sa fiarba la foc potrivit circa 10 /15 min.
Oprim focul ,scoatem din supa ceapa si bucatile de telina (restul legumelor le-am lasat in supa de data aceasta , cateodata insa le scot pe toate)si lasam oala cu capac inca 10 min.Galustele ies foarte pufoase.
Servim cu piper proaspat macinat si patrunjel verde taiat marunt.
Va doresc pofta buna!
Arata excelentisim!!!pup medi draga!!!
RăspundețiȘtergereAsa da galuscute,pufoase si aurii!O seara buna,Maria!
RăspundețiȘtergereAsa da supa!!!...cu pui de tara si galuste pufoase!!! O bunatate!!!
RăspundețiȘtergereTare apetisant mai arata supica asta.Te pup,si o seara buna sa ai.Multumesc de vizita si te mai astept.
RăspundețiȘtergereE preferata fiica-mii,cat de buna este,n-am mai facut de mult.Si la un pui de la tara visez si eu de ceva timp!Te pup!
RăspundețiȘtergereMedi cat de bine arata!!! minunate imagini!!! imi plac maxim! de ciorba ce sa mai zic.. ca-i buna rau!! pupici
RăspundețiȘtergerefoarte buna.....arata super....o seara buna
RăspundețiȘtergereEiiiiii, asta da supa! M-as scalda în ea! Arata fantastic si îi pot simti aroma pîna aici!
RăspundețiȘtergereSalutari :)
Excelenta, mai ales ca e cu pui de tara!
RăspundețiȘtergereFoarte gustoasa supa cu pui de la tara , alta lume , arata foarte bine si galustele de aur !
RăspundețiȘtergereMultumesc draga mea Aziz si ma bucur ca iti place.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa si tie Teo!Pup!
RăspundețiȘtergerelicuta cu pui de tara mancarea are alt gust,nu-i asa?Pup!
RăspundețiȘtergereDia cu mare drag te vizitez.
RăspundețiȘtergereFlory nici eu nu o fac prea des dar pentru ca am avut acest puiut am zis sa nu ratez o asa bunaciune.
RăspundețiȘtergerePup!
Antonina ma bucur ca iti place.Pup si imbratisez cu mare drag!
RăspundețiȘtergereAliaalexa, ma bucura vizita ta , chiar ma intrebam ce este cu tine.
RăspundețiȘtergerePup!
Salutari si tie draga mea Maya!
RăspundețiȘtergereDa Alexandrina cu pui de tara are alt gust.Pup!
RăspundețiȘtergereCe bunaciune Medi, as putea savura o strachina, la orice ora, asa tare imi place.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place Lenutica.Pup!
RăspundețiȘtergerefoarte foarte buna!
RăspundețiȘtergereTe-am trecut in lista mea de blogroll. Daca itiface placere, viziteaza si blogul meu.
foarte bine arata,galustele sunt preferatele mele in supa mai ales ca fetele mele le adora,pufoase bune si gustoase ,bravo Maria!
RăspundețiȘtergere