Friptura de curcan in vin la tava

Ingrediente :
.1,5 kg carne de curcan
.3-4 fire de ceapa
.3-4 catei de
usturoi
.2
rosii
.2 ardei grasi
.1/2 lamaie
.150 ml vin alb
.ulei de masline
.
oregano
.
sare,piper
Mod de preparare :
Carnea se spala ,se lasa la scurs ,se condimenteaza cu
sare si se lasa la rece circa 1 ora .Dupa aceea carnea se stropeste cu ulei de masline si se condimenteaza cu oregano .Se aseaza intr-o tava in care am pus putina apa ,vinul, foile de dafin, frunzela de ceapa rupte in 3-4 bucati,usturoiul taiat, ardeiul taiat si el fasiute, rosiile taiate rondele,feliile de lamaie.Se da la cuptor si din cand in cand se stropeste cu zeama din tava. Se lasa sa se rumeneasca bine.Se scoate din cuptor ,se lasa sa se raceasca si apoi se taie felii.Se serveste alaturi de o garnitura si se stropeste cu sosul din tava.Drept garnitura eu am folosit legume sotate.

Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Am si eu curcan la congelator, fug sa decongelez...arata apetisant friptura ta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de aprecieri si vizita,Liana!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata tare fain friptura.Am sa fac si eu.
    Faine retetele tale, am sa ma mai inspir.
    Sa ai o seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  4. Micul, multumesc de vizita si aprecieri............ma bucur ca iti plac retetele mele.Te mai astept cu drag.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes