Ingrediente :
.1,5 kg carne de curcan
.3-4 fire de ceapa
.3-4 catei de usturoi
.2 rosii
.2 ardei grasi
.1/2 lamaie
.150 ml vin alb
.ulei de masline
.oregano
.sare,piper
Mod de preparare :
Carnea se spala ,se lasa la scurs ,se condimenteaza cu sare si se lasa la rece circa 1 ora .Dupa aceea carnea se stropeste cu ulei de masline si se condimenteaza cu oregano .Se aseaza intr-o tava in care am pus putina apa ,vinul, foile de dafin, frunzela de ceapa rupte in 3-4 bucati,usturoiul taiat, ardeiul taiat si el fasiute, rosiile taiate rondele,feliile de lamaie.Se da la cuptor si din cand in cand se stropeste cu zeama din tava. Se lasa sa se rumeneasca bine.Se scoate din cuptor ,se lasa sa se raceasca si apoi se taie felii.Se serveste alaturi de o garnitura si se stropeste cu sosul din tava.Drept garnitura eu am folosit legume sotate.
Friptura de curcan in vin la tava
maria mihalache
●
sâmbătă, 12 iunie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Popular Posts
Search this blog
Despre mine
...imi place PRIMAVARA(poate pentru ca m-am nascut in acest anotimp!!!),imi plac florile( ...si in mod deosebit trandafirii albi),imi place sa calatoresc(sa imi umplu sufletul cu tot ce este frumos...),imi plac oamenii( cu bune si ...mai putin bune).......dar imi place sa si bucataresc......si d'asta sunt aici! Usa bucatariei mele este deschisa tuturor.......va rog intrati, nu ezitati! BINE ATI VENIT!
Translate
Blog Archive
.
Am si eu curcan la congelator, fug sa decongelez...arata apetisant friptura ta!
RăspundețiȘtergereMultumesc de aprecieri si vizita,Liana!
RăspundețiȘtergereArata tare fain friptura.Am sa fac si eu.
RăspundețiȘtergereFaine retetele tale, am sa ma mai inspir.
Sa ai o seara faina.
Micul, multumesc de vizita si aprecieri............ma bucur ca iti plac retetele mele.Te mai astept cu drag.
RăspundețiȘtergereO zi buna!