Coronita din salata de vinete


Ingrediente
1 kg vinete
circa 100 ml ulei
1 ceapa
sare
boabe de porumb
Pentru decor :
salata verde
Mod de preparare
Se coc vinetele pe o tabla incinsa, intorcandu-le pe toate partile pentru o coacere uniforma. Se iau de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si apoi se indeparteaza codita si se curata de coaja. Se lasa la scurs pe un blat de lemn inclinat sau se pot pune intr-o strecuratoare cu gauri mici. Se toaca cu ajutorul unui batator de lemn sau se poat mixa. Treptat se adauga uleiul si se condimenteaza cu dupa gust. Se toaca ceapa marunt si se amesteca cu vinetele.sare
Trecem la montarea coronitei:pe un platou aranjam de jur-imprejur frunze de salata verde iar in mijloc asezam un pahar.
In  jurul paharului aranjam salata de vinete sub forma unei coronite.
Tapetam frumos cu boabe de porumb coronita si apoi cu atentie scoatem paharul.


Pofta buna!

4 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes