Pastele integrale au cel mai bun continut de fibre, vitamine – B1, B2, B3, B5, K si E – si de minerale, precum calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc si mangan. Fibrele formeaza un gel care ajuta stomacul si absortia de glucoza. De aceea spaghetele normale au o incarcatura glicemica de 37,pe cand cele integrale de 23.
Ingrediente
300 g spaghetti (eu am folosit integrale)
1 dovlecel
1 vanata
1 ardei gras rosu
3 catei de usturoi
3-4 linguri pasta de rosii
ulei de masline
foi de dafin
cimbru
busuioc
patrunjel verde
sare,piper
Mod de preparare
Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet apoi le scurgem si le clatim bine in apa rece.Se spala dovlecelul si vanata si se taie cubulete(nu am curatat de coaja nici vanata si nici dovlecelu).Ardeiul gras se spala si apoi se curata in interior de seminte si nervuri dupa care se taie si el in cuburi mai mari.Punem legumele intr-o tigaie cu ulei, condimentam cu sare si piper si lasam pana cand acestea se inmoaie .Separat calim usturoiul curatat si taiat rondele .Adaugam peste usturoiul calit pasta de rosii , cimbrul si foaia de dafin.Daca sosul este prea gros putem adauga putina apa(eu am adaugat).Mai lasam pe foc cateva minute ( circa 5) dupa care adaugam sosul obtinut peste legumele calite si amestecam .Acum ne ocupam de paste....adaugam peste ele o lingura cu ulei de masline, putin busuioc, patrunjel verde taiat marunt ,sare si apoi amestecam bine.Servim pastele cu sosul cald preparat mai sus.
Pofta buna!
Imi place combinatia ce ai folosit-o, mai ales ca nu are carne! arata delicios!
RăspundețiȘtergereEX, multumesc de vizita si comentariu!Pup!
RăspundețiȘtergere