Orez cu legume si masline la cuptor

Pentru ca de luni intram in postul Sf.Maria m-am gandit ca aceasta reteta este binevenita.
Ingrediente
o cana cu orez
3-4 cani cu apa
1 morcov
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
1 ceapa
o mana de masline
2-3 linguri cu ulei de masline
marar verde
sare



Mod de preparare
Morcovul se curata si se da prin razatoare,ardeiul gras se taie cubulete,ceapa se taie marunt.Intr-un vas in care am pus uleiul (mie orezul imi place mai gras si atunci folosesc mai mult ulei)se adauga ceapa și se lasă pana când aceasta devine lucioasa. Se adaugă celelalte legume si se lasa pana se inmoaie bine, avand grija sa amestecam din cand in cand.
Spalam orezul si il adaugam peste legume.Amestecam bine si adaugam apa.
*Teoretic la 1 cana de orez se pun 3 cani de apa dar practic am observat ca asta depinde si de felul orezului iar daca folosim mai multe legume atunci cantitatea de apa se mareste.
Dupa ce am adaugat apa ,potrivim de sare si tinem pe foc(acoperind vasul cu un capac) circa 10 min., pana cand orezul incepe sa se umfle după care dam la cuptor.
*Tin sa precizez pentru cine nu stie ca este de preferat ca in orez sa nu se amestece cu lingura ci rotind stanga-dreapta vasul in care se afla acesta.
Intre timp spalam maslinele si le punem la fiert intr-o oala cu apa .Lasam cateva minute la fiert(circa 5 min.) dupa care scoatem maslinele cu ajutorul unei palete si inainte cu circa 5 min. de a fi gata orezul le adaugam peste acesta.
Când orezul este gata făcut scoatem din cuptor,asezonam cu marar verde din belsug si servim ca atare sau drept garnitura alaturi de o fripturica.

Pofta buna!

8 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes