Mancarea marinarului(Sjömansgryta)

 Aceasta reteta este una suedeza in care marinarii de odinioara aflati in larg preferau sa foloseasca bere neagra(pentru ca se spune aveau la bord mai multa bere decat apa potabila.....hihihi)la diverse preparate culinare .Eu am adaptat-o putin gusturilor mele adaugand si o lingura de pasta de tomate.
Ingrediente
6 felii pulpa de vita
2 cepe
200 ml bere neagra
cimbru uscat
 foi de dafin
2 radacini micute de patrunjel 6 cartofi
ulei
sare
piper macinat
Pentru sos
1lingura pasta de tomate
1 lingura amidon
1 lingura mustar
boabe de piper
patrunjel verde
Mod de preparare
Incingem ulei intr-o tigaie si punem feliile de carne la prajit pe care le-am condimentat cu sare si piper dupa preferinta.Lasam sa scada sucul pe care si-l lasa  circa 15 min pe foc avand grija sa o intoarcem pe ambele parti.Scoatem apoi bucatile de carne pe un servet absorbant iar in uleiul ramas calim ceapa pe care am taiat-o marunt.Adaugam apoi carnea ,radacinile de patrunjel taiate rondele ,cimbrul si foile de dafin.Turnam berea si apoi adaugam si apa astfel incat carnea sa fie acoperita de lichid.Condimentam dupa gust cu sare si piper si apoi lasam pe foc,sub capac,circa 1 ora si 15 min. avand grija ca din cand sa mai amestecam.Cand carnea este aproape gata am adaugat cartofii taiati in sferturi si lasam pana cand totul este bine facut.
Scoatem carnea si cartofii ,asezam pe un platou iar in sosul  rezultat am adaugat amidonul,(dizolvat in putina apa rece),mustarul ,cateva boabe de piper si pasta de tomate.Amestecam si lasam pana cand sosul scade,se ingroasa ,apoi tragem de pe foc.
Pe o farfurie asezam carnea ,cartofii si turnam sos atat peste carne cat si peste cartofi.Asezonam cu patrunjel verde.Daca mai ramane sos(si cu siguranta mai ramane)il punem intr-un bol si il servim la masa pentru cine mai doreste,pentru cine mai pofteste.

Pofta buna!

    30 comentarii:

    1. Foarte buna! Noua ne place foarte mult carnea de vita.

      RăspundețiȘtergere
    2. Tare bine arata si cred ca e super delicioasa!!!Pupici!

      RăspundețiȘtergere
    3. Pai n-o duceau rau marinarii astia!Arata grozav!

      RăspundețiȘtergere
    4. Toate ingredientele-mi plac , deci finalul va fi delicios .
      Wk frumos, Medi !

      RăspundețiȘtergere
    5. Ce pofta mi-ai facut, arata bine de tot.
      Te pup si-ti doresc weekend fain.

      RăspundețiȘtergere
    6. Ce bunatate de mancare avem aici! super! pupici

      RăspundețiȘtergere
    7. Gata Medi , m-am facut si marinar numai sa ma lasi sa gust din "bunaciunea" asta a ta....
      Doamne cat de apetisant arata!!
      Duminica relaxanta sa ai.
      Te tzuc !

      RăspundețiȘtergere
    8. MMMmmm, apetisanta mancarica! O seara placuta!!

      RăspundețiȘtergere
    9. Carne de vita si bere neagra... delicios.

      RăspundețiȘtergere
    10. Fancy Cake si mie imi place numai ca o gatesc destul de rar.
      Pup!

      RăspundețiȘtergere
    11. Pupici si o seara frumoasa si tie scumpa mea ,Licuta!

      RăspundețiȘtergere
    12. Si eu te pup Micul si iti doresc o seara minunata!

      RăspundețiȘtergere
    13. Ma bucur ca iti place Timea.....si mie mi-a placut tare mult,am "confectionat-o" pentru prima data dar cere bis.

      RăspundețiȘtergere
    14. Sidonia ,te servesc cu mare drag cu o portie.
      Te pup si eu cu mare drag!

      RăspundețiȘtergere
    15. Bijuterii argint ,bine ai venit la mine in bucatarie!Te mai astept cu mare drag!

      RăspundețiȘtergere

     
  1. Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes