Aceasta reteta este una suedeza in care marinarii de odinioara aflati in larg preferau sa foloseasca bere neagra(pentru ca se spune aveau la bord mai multa bere decat apa potabila.....hihihi)la diverse preparate culinare .Eu am adaptat-o putin gusturilor mele adaugand si o lingura de pasta de tomate.
6 felii pulpa de vita2 cepe
200 ml bere neagra
cimbru uscat
foi de dafin
2 radacini micute de patrunjel 6 cartofi
ulei
sare
piper macinat
Pentru sos
1lingura pasta de tomate
1 lingura amidon
1 lingura mustar
boabe de piper
patrunjel verde
Mod de preparare
Incingem ulei intr-o tigaie si punem feliile de carne la prajit pe care le-am condimentat cu sare si piper dupa preferinta.Lasam sa scada sucul pe care si-l lasa circa 15 min pe foc avand grija sa o intoarcem pe ambele parti.Scoatem apoi bucatile de carne pe un servet absorbant iar in uleiul ramas calim ceapa pe care am taiat-o marunt.Adaugam apoi carnea ,radacinile de patrunjel taiate rondele ,cimbrul si foile de dafin.Turnam berea si apoi adaugam si apa astfel incat carnea sa fie acoperita de lichid.Condimentam dupa gust cu sare si piper si apoi lasam pe foc,sub capac,circa 1 ora si 15 min. avand grija ca din cand sa mai amestecam.Cand carnea este aproape gata am adaugat cartofii taiati in sferturi si lasam pana cand totul este bine facut.
Scoatem carnea si cartofii ,asezam pe un platou iar in sosul rezultat am adaugat amidonul,(dizolvat in putina apa rece),mustarul ,cateva boabe de piper si pasta de tomate.Amestecam si lasam pana cand sosul scade,se ingroasa ,apoi tragem de pe foc.
Pe o farfurie asezam carnea ,cartofii si turnam sos atat peste carne cat si peste cartofi.Asezonam cu patrunjel verde.Daca mai ramane sos(si cu siguranta mai ramane)il punem intr-un bol si il servim la masa pentru cine mai doreste,pentru cine mai pofteste.
Pofta buna!
Pe o farfurie asezam carnea ,cartofii si turnam sos atat peste carne cat si peste cartofi.Asezonam cu patrunjel verde.Daca mai ramane sos(si cu siguranta mai ramane)il punem intr-un bol si il servim la masa pentru cine mai doreste,pentru cine mai pofteste.
Pofta buna!
Cred ca are un gust aparte!!
RăspundețiȘtergereExcelenta!
RăspundețiȘtergereFoarte buna! Noua ne place foarte mult carnea de vita.
RăspundețiȘtergereTare bine arata si cred ca e super delicioasa!!!Pupici!
RăspundețiȘtergerePai n-o duceau rau marinarii astia!Arata grozav!
RăspundețiȘtergereToate ingredientele-mi plac , deci finalul va fi delicios .
RăspundețiȘtergereWk frumos, Medi !
Ce pofta mi-ai facut, arata bine de tot.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc weekend fain.
Ce bine arata!!!!pupici!
RăspundețiȘtergereAs vrea sa fiu marinar acum.Pupici!
RăspundețiȘtergereCe bunatate de mancare avem aici! super! pupici
RăspundețiȘtergereGata Medi , m-am facut si marinar numai sa ma lasi sa gust din "bunaciunea" asta a ta....
RăspundețiȘtergereDoamne cat de apetisant arata!!
Duminica relaxanta sa ai.
Te tzuc !
cat de apetisant arata!
RăspundețiȘtergerecat de bine arata:-bd!!!
RăspundețiȘtergereMMMmmm, apetisanta mancarica! O seara placuta!!
RăspundețiȘtergereCarne de vita si bere neagra... delicios.
RăspundețiȘtergereRocsy,tare buna a fost.Pup!
RăspundețiȘtergerePup Cristina!
RăspundețiȘtergereFancy Cake si mie imi place numai ca o gatesc destul de rar.
RăspundețiȘtergerePup!
Pupici si o seara frumoasa si tie scumpa mea ,Licuta!
RăspundețiȘtergereHahaha........asa am zis si eu Teo!
RăspundețiȘtergereMultumesc,Diana!
RăspundețiȘtergereSeara frumoasa!
Si eu te pup Micul si iti doresc o seara minunata!
RăspundețiȘtergerePupici,Mihaela!
RăspundețiȘtergereSimpatica esti Dia.Pup !
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place Timea.....si mie mi-a placut tare mult,am "confectionat-o" pentru prima data dar cere bis.
RăspundețiȘtergereSidonia ,te servesc cu mare drag cu o portie.
RăspundețiȘtergereTe pup si eu cu mare drag!
alinutzika,multumesc!
RăspundețiȘtergerePup Miti!Pup si maruntelele!
RăspundețiȘtergereSi tie o seara plaacuta ,Adela!
RăspundețiȘtergereBijuterii argint ,bine ai venit la mine in bucatarie!Te mai astept cu mare drag!
RăspundețiȘtergere