Pulpa de curcan in sos teriaki

Sosul Teriaki este un sos de origine japoneza folosit pentru marinarea in special a carnii de vita , pasare ,pestecare apoi urmeaza a fi preparata fie la cuptor fie pe gratar.Este un sos mai dulce si usor picant de la mustar. Versiunea de baza a sosului contine doar sos de soia, mirin si zahar/miere. Numele sosului este o combinatie de doua cuvinte japoneze "teri" si "yaki." "Teri" insemana "luciu, iar "yaki" insemana "gratar", referindu-se de fapt la crusta lucioasa care se face pe carnea pregatita la gratar, daca este unsa cu acest sos.
 Îl puteti face si în casa, dar cel pe care-l gasiti în magazine este, în general, foarte bun.Si inca ceva.......  puteti  folosi sos de soia în loc de sos teriyaki, oferind carnii  o aroma suficient de... asiatica.
Mai simplu de atat nici ca se poate..........)))))

Ingrediente
1 pulpa (generoasa)inferioara de curcan
ulei de masline
rosmarin uscat
sos teriaki
1 pahar cu vin alb
sare,piper
Mod de preparare
Se spala carnea ,se sterge   cu un prosop absorbant apoi am  crestat-o de jur imprejurul osului  Asezam pulpa intr-un vas ,o stropim cu ulei de masline si o condimentam dupa gust cu sare , piper si rosmarin . Turnam sos teriaki atata cat sa cuprinda pulpa.
Acoperim vasul si dam la frigider pentru circa o ora dupa care indepartam folia ,turnam vinul  peste carne si.....directia cuptor.Din cand in cand stropim carnea cu sosul din tava si lasam pana cand acesta scade iar carnea este bine patrunsa si frumos rumenita.

Am servit cu garnitura de paste si legume pe gratar.
Va astept la masa si va doresc pofta buna!

20 comentarii:

  1. Minunat arata! Felicitari Medi, pentru tot ceea ce faci! Puuuuuuuup

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelent! Super! Mirific! Offf...ce foame-mi este! :)))

    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. ai stiut cum sa ma aduci la masa:)) ce bine arata si stii ca eu sunt mare fan teriyaki

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumoasa crusta a facut pulpita asta!Si niste legume la gratar nu am mai facut de mult!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc ,Corina....esti o draguta!
    Pup si zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Zii,zii ca-mi place Miha....hahaha.
    Teastept la masa,pun un scaun in capul mesei?
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Daaaaaaaaaaaaa,stiu Miti.....inca un scaun deci.
    Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  8. Uffffffffff,si eu fac legume la gratar foarte rar...oare de ce pentru ca sunt asa de bune,asa de sanatoase.
    Pup,Teo!

    RăspundețiȘtergere
  9. Oauuu! Vreau si eu! Arata super!! Ma inscriu la o portie daca mai este !!! :)
    Pupicei!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Din asta vrea sigur si eu o bucatica.Te pupacesc!

    RăspundețiȘtergere
  11. L-as termina din priviri!! super crusta a facut!! Ce pofta-mi e...

    RăspundețiȘtergere
  12. Carnea mea preferata si la cum ti-a iesit, acus ma pregatesc de masa, chiar daca e 11 noaptea:))Pup!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ptr mine a mai ramas ceva ? un scaun macar ...
    Te pup Medi !
    Diana

    RăspundețiȘtergere
  14. Adela, te astept cu mare drag la masa.Pup!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes