Sosul Teriaki este un sos de origine japoneza folosit pentru marinarea in special a carnii de vita , pasare ,pestecare apoi urmeaza a fi preparata fie la cuptor fie pe gratar.Este un sos mai dulce si usor picant de la mustar. Versiunea de baza a sosului contine doar sos de soia, mirin si zahar/miere. Numele sosului este o combinatie de doua cuvinte japoneze "teri" si "yaki." "Teri" insemana "luciu, iar "yaki" insemana "gratar", referindu-se de fapt la crusta lucioasa care se face pe carnea pregatita la gratar, daca este unsa cu acest sos.
Îl puteti face si în casa, dar cel pe care-l gasiti în magazine este, în general, foarte bun.Si inca ceva....... puteti folosi sos de soia în loc de sos teriyaki, oferind carnii o aroma suficient de... asiatica.
Mai simplu de atat nici ca se poate..........)))))
1 pulpa (generoasa)inferioara de curcan
ulei de masline
rosmarin uscat
sos teriaki
1 pahar cu vin alb
sare,piper
Mod de preparare
Se spala carnea ,se sterge cu un prosop absorbant apoi am crestat-o de jur imprejurul osului Asezam pulpa intr-un vas ,o stropim cu ulei de masline si o condimentam dupa gust cu sare , piper si rosmarin . Turnam sos teriaki atata cat sa cuprinda pulpa.
Acoperim vasul si dam la frigider pentru circa o ora dupa care indepartam folia ,turnam vinul peste carne si.....directia cuptor.Din cand in cand stropim carnea cu sosul din tava si lasam pana cand acesta scade iar carnea este bine patrunsa si frumos rumenita.
Am servit cu garnitura de paste si legume pe gratar.
Va astept la masa si va doresc pofta buna!
cat de bine arata!!!!!te pup
RăspundețiȘtergereMinunat arata! Felicitari Medi, pentru tot ceea ce faci! Puuuuuuuup
RăspundețiȘtergereExcelent! Super! Mirific! Offf...ce foame-mi este! :)))
RăspundețiȘtergerePup!
ai stiut cum sa ma aduci la masa:)) ce bine arata si stii ca eu sunt mare fan teriyaki
RăspundețiȘtergereFrumoasa crusta a facut pulpita asta!Si niste legume la gratar nu am mai facut de mult!
RăspundețiȘtergereMultumesc,Danutza!
RăspundețiȘtergereMultumesc ,Corina....esti o draguta!
RăspundețiȘtergerePup si zi frumoasa!
Zii,zii ca-mi place Miha....hahaha.
RăspundețiȘtergereTeastept la masa,pun un scaun in capul mesei?
Pupici!
Daaaaaaaaaaaaa,stiu Miti.....inca un scaun deci.
RăspundețiȘtergerePupicei!
Uffffffffff,si eu fac legume la gratar foarte rar...oare de ce pentru ca sunt asa de bune,asa de sanatoase.
RăspundețiȘtergerePup,Teo!
Oauuu! Vreau si eu! Arata super!! Ma inscriu la o portie daca mai este !!! :)
RăspundețiȘtergerePupicei!!!
Din asta vrea sigur si eu o bucatica.Te pupacesc!
RăspundețiȘtergereL-as termina din priviri!! super crusta a facut!! Ce pofta-mi e...
RăspundețiȘtergereCarnea mea preferata si la cum ti-a iesit, acus ma pregatesc de masa, chiar daca e 11 noaptea:))Pup!
RăspundețiȘtergerePtr mine a mai ramas ceva ? un scaun macar ...
RăspundețiȘtergereTe pup Medi !
Diana
Adela, te astept cu mare drag la masa.Pup!
RăspundețiȘtergereCu mare drag te servesc Dia.
RăspundețiȘtergereAntonina,pup!
RăspundețiȘtergerePofta buna,Licuta!
RăspundețiȘtergereTe pup si eu Diana!
RăspundețiȘtergere