O friptura aromata si un sos dulce-acrisor.
1 pulpa de curcan dezosata
cateva ramurele de rosmarin
ulei de masline
o ceasca cu coniac
o portocala
patrunjel verde
sare
piper macinat
Pentru garnitura
4 cartofi
rosmarin
ulei de masline
sare
Pentru sos
350 g merisoare
150 g zahar brun
75 ml vin alb
zeama si coaja de la o potocala
Mod de preparare
Pulpa de curcan o spalam apoi indepartam pielea si o condimentam dupa gust cu sare si piper.Asezam carnea intr-o tava alaturi de cartofii curatati ,spalati , taiati cubulete si condimentati cu sare.Stropim totul cu ulei de masline , jumatate din cantitatea de coniac si adaugam si o cana cu apa..Presaram totul cu crengute de rosmarin si patrunjel verde taiat.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru circa 1 ora.Intre timp mai verificam daca mai este apa in tava (sa nu se arda friptura)si daca nu atunci mai adaugam.
Indepartam folia si adaugam restul de coniac si zeama de la portocala iar daca este cazul si putina apa.Dam la cuptor pentru circa 45 min.(timpul depinde atat de cuptor cat si de marimea bucatei de pulpa).Lasam pana cand carnea este frumos rumenita si bine facuta ,avand grija ca din cand in cand sa stropim totul (atat cartofii cat si carnea)cu sosul din tava.
In timp ce carnea este la cuptor ne ocupam de sosul de merisoare.Punem toate ingredientele intr-o craticioara si lasam sa fiarba la foc potrivit ,avand grija sa amestecam din cand in cand,pana cand sosul se ingroasa.Mai adaugam apa si lasam sa fiarba incontinuare pana cand obtinem un sos gros si legat.Lasam pe foc circa 10-15 min pana cand toate merisoarele sunt sparte.Trebuie mentionat ca merisoarele sunt acrisoare asa ca potrivim de zahar dupa gustul fiecaruia.Eu nu am mai adaugat zahar pentru ca mie imi place mai acrisor acest sos.
Servim alaturi de friptura de curcan si garnitura de cartofi.
Un deliciu..................va invit la masa si va doresc pofta buna!
Medi ce bunatate! Da-mi si mie merisoare ca tare-mi plac si eu nu am. te pupic!
RăspundețiȘtergereSavuros si gustos, pup!
RăspundețiȘtergereO friptura grozav de buna!!!Aromata si super delicioasa!Pupici!
RăspundețiȘtergereCe bunatate ai gatit.Pup!
RăspundețiȘtergereO minunatie...Pacat ca suntem in post,ca altfel te trezeai cu mine...
RăspundețiȘtergereDelicioasa mancarica!!! Arata grozaaaav! Pupici!
RăspundețiȘtergereLenutica,merisoarele le-am luat de la Plafar.
RăspundețiȘtergerePup cu drag!
S@M ,multumesc si pup!
RăspundețiȘtergereLicuta ,am papat cu multa placere sa stii.
RăspundețiȘtergereSeara frumoasa!
Pup si eu Dia!
RăspundețiȘtergereOoooooooooooooo....Valentina,ce placere imi face vizita ta........te pup si te imbratisez cu mare drag!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru aprecieri,Adela!
RăspundețiȘtergereImi plac sosurile dulci acrisoare la orice tip de carne!Cred ca a fost excelenta pulpa c merisoare!
RăspundețiȘtergereMaria, mai si pentru mine o portie?
RăspundețiȘtergereOooo ce bunatate ai aici! Eu am supica de curcan, dar as manca si de la tine ! pup
RăspundețiȘtergereDa Teo si mie imi place aceasta combinatie de dulce -acrisor si intradevar sosul de merisoare a fost tare bun.Merita incercar.Pup!
RăspundețiȘtergereTe servesc cu mare drag,Cristina!
RăspundețiȘtergereAnto,facem schimb de curcan?............imi place carnea de curcan sub orice forma preparata si plus de asta este si sanatoasa.
RăspundețiȘtergereSeara minunata!