Tare buna si sanatoasa mai este carnea de curcan.Nu-i asa ca si voua va place?................va invit sa serviti.Ingrediente
4 pulpe superioare de curcan dezosate
2 lamai
3-4 fire de usturoi verde
cimbru uscat
boia de ardei
1 lingura ulei de masline
1 cana cu vin alb
sare,piper
Mod de preparare
Spalam pulpele,indepartam pielita si apoi le lasam la scurs.In timp ce stau la scurs facem urmatorul amestec:punem intr-un bol uleiul de masline (1 lingura),usturoiul verde(inclusiv frunzele) pe care il taiem marunt(dar nu foarte marunt), cimbrul,zeama de la o lamaie,un varf de cutit de boia iute si vinul.Amestecam bine.Condimentam cu sare si piper pulpele de curcan dupa care le asezam intr-o tava. Turnam amestecul de mai sus peste ele.Taiem cealalta lamaie rondele subtiri si asezam peste pulpe.Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor unde lasam circa 30 min. dupa care scoatem cu grija folia de aluminiu si mai lasam circa 15-2o min pana ce pulpele se rumenesc frumos.Scoatem apoi friptura din cuptor , o lasam sa se odihneasca putin............hihihi, dupa care taiem felii si servim..Sosul din tava il punem intr-o sosiera si il servim alaturi de friptura.Pofta buna!
Pulpe de curcan cu lamaie si usturoi verde
maria mihalache
●
joi, 28 iulie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Popular Posts
Search this blog
Despre mine
...imi place PRIMAVARA(poate pentru ca m-am nascut in acest anotimp!!!),imi plac florile( ...si in mod deosebit trandafirii albi),imi place sa calatoresc(sa imi umplu sufletul cu tot ce este frumos...),imi plac oamenii( cu bune si ...mai putin bune).......dar imi place sa si bucataresc......si d'asta sunt aici! Usa bucatariei mele este deschisa tuturor.......va rog intrati, nu ezitati! BINE ATI VENIT!
Translate
Blog Archive
.
Foarte buna carnita de curcan!
RăspundețiȘtergerePup!
Arata grozav de bine, imi place cum ai preparat-o! O zi placuta!
RăspundețiȘtergerece pulpe bune....ce-mi place ce frumos ti-ai facut blogul....te pup
RăspundețiȘtergereYum, bun-bun! Vreau si eu!
RăspundețiȘtergereArata apetisant... Trebuie sa incerc si eu reteta asta... mai ales ca pana acum nu am gatit cu carne de curcan!!...
RăspundețiȘtergereAncuta ,intradevar este buna.
RăspundețiȘtergereO zi placuta si tie Nely!
RăspundețiȘtergereEluca, ma bucur ca iti place.Pup!
RăspundețiȘtergereCu mare placere te servesc Alexandrina.
RăspundețiȘtergereFelis, incearca carnea de curcan pentru ca in afara de faptul ca este tare gustoasa este si sanatoasa.Ai grija sa iei intotdeauna proaspata , nu inghetata.
RăspundețiȘtergerePup!
Ce apetisante sunt pulpele. Week-end placut!
RăspundețiȘtergereMultumesc S@M!
RăspundețiȘtergereo ZI FRUMOASA SI VOUA!