Pulpe de curcan cu lamaie si usturoi verde

Tare buna si sanatoasa mai este carnea de curcan.Nu-i asa ca si voua va place?................va invit sa serviti.Ingrediente
4 pulpe superioare de curcan dezosate
2 lamai
3-4 fire de usturoi verde
cimbru uscat
boia de ardei
1 lingura ulei de masline
1 cana cu vin alb
sare,piper
Mod de preparare
Spalam pulpele,indepartam pielita si apoi le lasam la scurs.In timp ce stau la scurs facem urmatorul amestec:punem intr-un bol uleiul de masline (1 lingura),usturoiul verde(inclusiv frunzele) pe care il taiem marunt(dar nu foarte marunt), cimbrul,zeama de la o lamaie,un varf de cutit de boia iute si vinul.Amestecam bine.Condimentam cu sare si piper pulpele de curcan dupa care le asezam intr-o tava. Turnam amestecul de mai sus peste ele.Taiem cealalta lamaie rondele subtiri si asezam peste pulpe.Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor unde lasam circa 30 min. dupa care scoatem cu grija folia de aluminiu si mai lasam circa 15-2o min pana ce pulpele se rumenesc frumos.Scoatem apoi friptura din cuptor , o lasam  sa se odihneasca putin............hihihi, dupa care taiem felii si servim..Sosul din tava il punem intr-o sosiera si il servim alaturi de friptura.Pofta buna!

12 comentarii:

  1. Foarte buna carnita de curcan!
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata grozav de bine, imi place cum ai preparat-o! O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce pulpe bune....ce-mi place ce frumos ti-ai facut blogul....te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata apetisant... Trebuie sa incerc si eu reteta asta... mai ales ca pana acum nu am gatit cu carne de curcan!!...

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu mare placere te servesc Alexandrina.

    RăspundețiȘtergere
  6. Felis, incearca carnea de curcan pentru ca in afara de faptul ca este tare gustoasa este si sanatoasa.Ai grija sa iei intotdeauna proaspata , nu inghetata.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce apetisante sunt pulpele. Week-end placut!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes