Este atat de buna incat daca o prepari o data cu siguranta va cere bis.............))))
Eu am avut o rata cumparata tare frumoasa, grasa si foarte frageda.Am descoperit un magazin unde aduc rate foarte bune, nu fierbi mult la ele, nu sunt atoase, au carnea gustoasa si frageda.
Ingrediente
1 rata
2 verze murate
2-3 rosii
1 cana cu bulion
ulei de masline
cimbru uscat
boia dulce
foi de dafin
boabe de piper
sare,piper
- Mod de preparare
- Curatam rata , o spalam si apoi o transam.Facem un amestec cu ulei de masline, sare,piper, boia, cimbru si ungem bine fiecare bucata de carne in parte apoi dam la frigider si tinem circa 1 ora la receDaca varza murata este prea acra si prea sarata o tinem cateva ore(2-3 ) in apa rece avand grija ca din cand in cand sa mai schimbam apa.Scurgem bine varza de apa si apoi o taiem fideluta.Asezam pe fundul vasului de lut( pe care l-am tinut in apa rece circa 30 min) jumatate din cantitatea de varza taiata.Peste varza asezam o parte din carnea de rata transata si apoi restul de varza .Desfacem bulionul in apa rece si turnam in oala.Adaugam rosiile decojite si date prin razatoare,cimbru uscat,foi de dafin si boabe de piper .Deasupra asezam restul de carne si dam la cuptor.Din cand in cand scoatem vasul si rasucim dreapta-stanga fara a folosi lingura pentru amestecare.Este bine sa nu incalzim cuptorul decat in momentul in care introducem oala in el, astfel incat sa se incalzeasca treptat odata cu vasul.Tinem la cuptor pana cand scade bine iar atat carnea cat si varza sunt bine facute.
Super reteta, delicios...O seara placuta.
RăspundețiȘtergereCa la mama acasa!Normal ca cere bis!
RăspundețiȘtergereo adevarata delicatesa ai pregatit
RăspundețiȘtergererata si varza se potrivesc de minune.parca sunt facute una pentru cealalta.tare bine arata.pupicei
RăspundețiȘtergereArata foarte bine, mi-ai facut pofta1
RăspundețiȘtergereO seara placuta si tie Mio!
RăspundețiȘtergereTeo, ca buna a mai fost.
RăspundețiȘtergerePup!
Craita un deliciu intradevar.Cu mare pofta si drag am papat.
RăspundețiȘtergereSarah intradevar rata se" pupa "tare bine cu varza.
RăspundețiȘtergereAlexandrina, te astept la o portie cu mare drag.Pup!
RăspundețiȘtergere