Pe cat de simpla pe atat de buna.
1 foaie aluat foietaj
3 cutii de ton in ulei(eu folosesc ton intreg, imi place mai mult decat cel maruntit)
2 galbenusuri de ou
100 g cascaval ras
2-3 linguri crema de branza light
2 linguri rase cu capere
zeama de lamaie
marar verde
seminte de susan
faina
ulei
sare,piper
Mod de preparare
Punem intr-un bol tonul( 2 conserve cu ulei cu tot) si apoi pe rand ( fara o ordine anume) un galbenus de ou, cascavalul ras, crema de branza si marar verde tocat fin. Amestecam bine cu mixerul pana cand obtinem o pasta omogena. Adaugam apoi cealalta cutie de ton scursa de ulei, zeama de lamaie (dupa placul fiecaruia) si condimentam dupa preferinte cu sare si piper. Amestecam bine, de data aceasta cu furculita (astfel inca sa nu zdrobim prea tare bucatile de tonul) si la final adaugam caperele amestecand tot cu ajutorul unei furculite astfel incat nici acestea sa nu se sfarame.
Pofta buna!
Ungem o tava de chec cu putin ulei si tapetam cu faina. Asezam aluatul in tava astfel incat marginile acestuia sa cada peste marginile exterioare ale formei de chec. Asezam pasta de ton in tava iar apoi pliem marginile aluatului astfel incat sa nu se desfaca la coacere si cat mai atent ca sa nu se observe imbinarea dintre foi.Ungem cu celalalt galbenus si presaram pe deasupra seminte de susan.
Incingem cuptorul si coacem rulada la foc potrivit .Tinem la cuptor pana cand aceasta se rumeneste frumos, apoi scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca in tava.Dupa ce s-a racit scoatem rulada din tava si o taiem felii potrivite.
Incingem cuptorul si coacem rulada la foc potrivit .Tinem la cuptor pana cand aceasta se rumeneste frumos, apoi scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca in tava.Dupa ce s-a racit scoatem rulada din tava si o taiem felii potrivite.
Pofta buna!
O da minunata rulada!! ador combinatia peste capere!!
RăspundețiȘtergereFrumos realizat, imi place stilul tau, ai retete rafinate si gustoase. O zi placuta...
RăspundețiȘtergereArata foarte bine si cred ca e si foarte bun !
RăspundețiȘtergeresuper!cele mai faine retete cu peste la tine pe blog le gasesc.pupic si o saptamana usoara
RăspundețiȘtergereCe bunatate,gustoasa si sanatoasa,pupici!
RăspundețiȘtergereMedi draga, ai facut o rulada super, super faina si cu siguranta super, super delicioasa ! Sa va fie de bine !pupici.
RăspundețiȘtergereAntonina si mie imi place aceasta combinatie.Pup draga mea!
RăspundețiȘtergereMultumesc, multumesc mult Mio si ma bucur ca iti place ce "confectionez" eu.
RăspundețiȘtergereMimmi o fac destul de des cu diverse ocazii si de fiecare data a fost apreciata.
RăspundețiȘtergerePup si te mai astept in bucatarie la mine cu drag.
Sarah ma bucura cuvintele tale .Noua ne place tare mult pestele si caut intotdeauna retete noi pentru ca gatesc destul de des peste si atunci daca l-as prepara numai intr-un singur fel nu l-as mai savura atat de mult.
RăspundețiȘtergerePupici Flory!
RăspundețiȘtergereMultumesc draga Lia!
RăspundețiȘtergere