Supa de rosii si dovlecei cu taietei de casa

Initial s-a vrut a fi o supa de rosii dar pentru ca aveam si 2 dovlecei si ma gandeam ce sa fac cu ei (na, ca am facut si o rima) am zis hai sa incerc........va rog sa ma credeti ca nu am dat gres, a iesit o bunaciune de supa.


Ingrediente
1 kg de rosii(eu am avut rosii din gradina de la mama ............carnoase, dulci, brumarii cand le taiai)
2 dovlecei (tot de la mama)
1 mana de taietei de casa ("confectionati "de cumnata mea)
2 cepe
2 morcovi
1/2 telina
1 fir de busuioc
ulei de masline
1 lingurita cu zahar
sare,piper
Dupa cum observati am adunat ingrediente de -ici de-colo si am incropit de o supica........hihihi.
Mod de preparare
Curatam morcovul,ceapa si telina, le spalam ,le taiem bucati mai mari si le punem la fiert intr-o oala cu apa atat cat sa depaseasca cu putin nivelul legumelor.Adaugam putina sare si lasam la foc circa 15 min dupa care scoatem cu ajutorul unei spatule toate legumele din supa.Adaugam in supa rosiile taiate bucati mai mari( eu le-am taiat in patru) dovleceii curatati de coaja si seminte ,taiati si ei cuburi mai mari si firul de busuioc.Lasam la foc circa 10-15 min. dupa care dam jos oala de pe foc,indepartam firul de busuioc, lasam sa se racoreasca putin si apoi mixam supa si o strecuram.Daca este prea groasa mai adaugam o cana cu apa (eu am vrut-o mai subtire si am mai adaugat deci apa).Punem din nou oala pe foc condimentam dupa gust cu sare si piper proaspat macinat,adaugam zaharul si putin ulei de masline.Lasam sa dea in cateva clocote dupa care adaugam taieteii de casa , tragem oala de pe foc si o lasam acoperita circa 15 min(taieteii nu necesita o fierbere in prealabil)dupa care se poate servi atat calda cat si rece ca atare sau cu
crutoane.

20 comentarii:

  1. Supa de rosii imi place mult de tot.Ma servesc si eu.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai Medi, vad ca am ajuns la timp, pot servi? Buna tra sa fie!

    RăspundețiȘtergere
  3. la mine asta supa merge oricand,asa mult imi place!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Grozava supita!!! Servita rece pe caldurile astea e o minunatie! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Trebuie sa fie o bunatate ! Am facut recent si eu... doar de rosii cu busuioc si fara paste. O sa incerc si varianta ta ..imi place mult!
    o saptamana buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. Merge oricand.. si rece imi place!! tare bine mai arata!! pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Dia nu vrei sa te servesc eu?O fac cu drag.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Lenutica daca mai intarziai putin cu siguranta nu mai gaseai.........hihihi.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Teo intradevar este tare buna si binevenita oricand.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Licuta mie nu imi place rece de la frigider dar nici fierbinte.Usor incalzita.
    Pup si o zi frumoasa draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  11. Nicoleta , ma bucur ca iti place reteta mea si dupa ce o faci si tu te rog sa-mi spui si mie concluziile.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  12. o supa care imi aminteste de cele pe care le face si mama!

    RăspundețiȘtergere
  13. da. si vorba aia, ia sa ii amintesc eu mamei de supa asta, sa-mi faca una cand merg la ea :)). te pup!

    RăspundețiȘtergere
  14. Foarte bine arata si supica ta! AM facut si eu o supa de rosii. Sper sa ajung azi s-o postez :)
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  15. Zazuza nu-i asa ca mancare ca la mama nu-i nicaieri?
    Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc Maya!Eu intotdeauna sunt in urma cu postatul.....hihihi.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  17. Aaaa, si eu mai pierd cîte una, dar o postez cînd o gasesc :D

    RăspundețiȘtergere
  18. Mi-as dori ca in ziua in care prepar sa si postez dar inca nu am ajuns sa reusesc asa ceva din pacate.Pup Maya!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes