Chiar daca este mai fad mie una imi place pieptul de pui.....daca insa mai adaugam si niste "accesorii" la prepararea lui pai atunci chiar si celor care nu sunt prieteni cu el cred ca vor fi tentati macar sa guste.
1piept de pui
2 linguri sos de soia
1 lingura ulei de masline
1 pahar cu vin alb
rozmarin
sare
piper macinat
Pentru garnitura
4 cartofi
ulei de masline
rozmarin
sare
piper macinat
Pentru umplutura
1ardei gras verde
o mana de salam uscat taiat cubulete
1 mana de cascaval taiat cubulete
ulei de masline
ierburi de provence
sare
Mod de preparare
Pieptul de pui se spala,se indeparteaza pielea si se lasa la scurs.Condimentam cu sare si piper.Facem un amestec din vin,sos de soia,ulei de masline si rozmarin si turnam peste pieptul de pui pe care l-am taiat in jumatate pe verticala.
Dam la frigider pentru circa 1 ora ,timp in care ne ocupam de umplutura.....simplu.......curatam ardeiul si apoi il taiem cubulete.Taiem atat salamul cat si cascavalul cubulete.Punem totul intr-un bol ,stropim cu ulei de masline si condimentam cu sare si ierburi de provence.Amestecam.
Trebuie spus ca pentru umplutura putem folosi diverse variante........ce ne place sau ce avem prin frigider.
Scoatem pieptul de pui din frigider ,il uscam cu un prosop absorbant si apoi sectionam pe orizontala fiecare bucata in asa fel incat sa obtinem un fel de buzunar pe care il umplem cu amestecul de mai sus.
Inchidem buzunarul presand putin pieptul de pui astfel incat sa nu iasa umplutura la coacere
apoi il asezam pe o folie de aluminiu .
Strangem cat mai bine dupa care asezam pe gratarul unei tavi .In tava am pus cartofii curatati,spalati ,taiati in sferturi pe care ii stropim cu ulei de masline si ii condimentam cu sare,piper si rozmarin .Turnam un pahar cu apa si apoi dam la cuptor.
Tinem circa o ora dupa care indepartam cu grija folia
si mai lasam la cuptor pana cand carnea este bine facuta si frumos rumenita.
Servim pieptul de pui taiat felii cu garnitura de cartofi cu rozmarin.....totul cald.
Pofta buna!
grozave!!
RăspundețiȘtergereMie imi place, asa ca servesc o potie, ca-i bun tare!Pup!
RăspundețiȘtergereDelicios! Are buzunarul plin de bunatati :) Pupici!
RăspundețiȘtergereRocs,bine ai venit in lumea blogherilor,bine ai venit la mine in bucatarie.Ma bucur si iti multumesc!Oricand esti bine venita aici in acest coltisor al meu si promit ca voi intoarce vizita.Pup cu drag!
RăspundețiȘtergereLicuta,imediat te servesc ,te rog sa te asezi la masa.
RăspundețiȘtergereSeara buna!
Danutza.....da,da,da.Pup si eu!
RăspundețiȘtergereTe invit cu drag la concursul meu inimos: http://pemasadinbucatarie.blogspot.com/2012/02/concurs-ce-ti-pofteste-inima.html
RăspundețiȘtergereDaca-mi place ceva carne,atunci piept de pui sa fie.Pupici!
RăspundețiȘtergereImi place cum ai umplut pieptul de pui.Arata si bine si cu siguranta a iesit delicios.
RăspundețiȘtergereArata tare apetisant! Buna idee si excelenta! Un Weekend minunat!!
RăspundețiȘtergereMultumesc de invitatie,Liana!Ma duc sa vad despre ce este vorba.Pup!
RăspundețiȘtergereSa stii Dia ca nu sunt foarte multe persoane care indragesc pieptul de paui dar uite ca noi facem parte din categoria fanilor......hihihi.Pup si seara minunata!
RăspundețiȘtergereHaplea ,ma bucur ca iti place !
RăspundețiȘtergereSeara frumoasa!
Si tie o seara minunata,Adela!Multumesc!
RăspundețiȘtergere