Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Este primavara si de ce sa ne bucuram de prospaturile  astea verzi cat mai mult posibil,nu-i asa?
Imi place spanacul ,sub orice forma, il folosesc si iarna conservat dar gustul celui proaspat este cu totul si cu totul altul.
Spanacul este benefic organismului si foarte sanatos dar trebuie sa avem  grija ca acesta sa fie preparat fie ca atare (in salate de exemplu) sau atunci cand este folosit pentru diverse preparate sa fie oparit doar cateva minute(2-3).
Mi-a dat verisoara mea Ionela niste spanac si ma tot intrebam cum sa-l fac ............ nu am stat insa mult pe ganduri si am purces la "confectionarea"aceasta tarta.................absolut delicioasa!!!


Ingrediente
2 foi aluat tarta
1 kg spanac proaspat
250-300 g branza feta (sau orice alta branza)
6 bilute de mozzarella
2 linguri cu smantana
lapte
2 oua
ulei
faina
oregano
sare
piper macinat
Mod de preparare
Spalam spanacul.si apoi il oparim  in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi il pasam .
Adaugam branza ,smantana, un ou  si mixam.Obtinem o pasta pe care o condimentam cu sare(daca branza este prea sarata atunci nu mai este nevoie),piper macinat si oregano.
Ungem o forma de tarta cu ulei si tapetam cu faina.Asezam o foaie de aluat in forma astfel incat sa imbracam cu aceasta si peretii formei.Cu ajutorul unei furculite facem cateva intepaturi in foaia de aluat .si apoi rasturnam pasta de mai sus.Incorporam din loc in loc bilute de mozzarella pe care le-am taiat in doua.
Acoperim cu cealalta foaie de aluat.Batem un ou cu lapte(o lingura) si turnam peste aluat.Dam la cuptor..
Lasam sa se rumeneasca.
Asa arata tarta scoasa din cuptor.
Va astept la masa!Sper sa va placa!

Pofta buna!

22 comentarii:

  1. Daca ai lansat invitatia la masa,uite ca am sosit.
    Imi place cum arata tarta.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai zis spanac? Gata am venit, mie imi place tare mult spanacul, iar tarta ta draga Medi e foarte imbietoare. Va doresc un sfarsit de saptamana relaxant.

    RăspundețiȘtergere
  3. foatte buna tarta ta...:)trebuie s-o incerc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Spanac si branza sarata e pe gustul nostru asa ca venim si noi.
    Arata super bine.
    Te pup si-ti doresc weekend fain.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mmm, cu spanac, mozzarella...trebuie sa fie o bunatate tarta ta!!!Daca mai este, nu refuz o feliuta:)Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Wauuu arata foarte bine!
    Pup Medi :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. O nebunie de araome ! De gust ce sa mai spun....minunat !!!
    Si eu am spanac cu ciuperci si cascaval , pe blog...
    Duminica placuta, te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  8. Wow, suna excelent, arata foarte bine!!! Vreau si eu!

    RăspundețiȘtergere
  9. Dia,imi face mare placere sa am prieteni la masa.
    Zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc,Lenutica!Am vazut ca si tu ai facut spanac.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. Just me ti-o recomand.
    Zi minunata si pup!

    RăspundețiȘtergere
  12. Micul,va astept cu drag.Si mie imi place aceasta combinatie.

    RăspundețiȘtergere
  13. Licuta,pentru tine este oricand asa ca te astept cu mare drag .

    RăspundețiȘtergere
  14. Si tie o zi minunata alaturi de englezi,Sidonia!

    RăspundețiȘtergere
  15. Este si pentru tine,Cristina!Te astept asadar la masa!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes