Budinca cu fidea si branza de vaci

Demult nu am mai facut......si ce mult imi place.....mmm.

Ingrediente
500 g fidea Barilla
150 g smantana 20%
1 kg branza de vaci
coaja rasa de la o lamaie
1 fiola esenta de rom
5 oua
5 linguri de zahar
150 ml lapte
150 g stafide
Mai avem nevoie
unt pentru uns forma
2 oua
zahar pudra pentru pudrat budinca
Mod de preparare
Intr-un vas punem la fiert apa cu sare si cand incepe sa fiarba adaugam fideaua.
Din momentul fierberii tinem 3 min. apoi scurgem fideaua de apa folosind o strecuratoare.
Punem fideaua intr-un vas mai incapator si adaugam rand pe rand(amestecand de fiecare data usor)smantana,branza de vaci,coaja rasa de lamaie,esenta de rom,ouale,zaharul ,laptele si stafidele.
Ungem o tava(eu am folosit una rotunda cu diametrul de 30 cm)cu unt si turnam compozitia de mai sus.
Batem bine cele 2 oua si le rasturnam peste budinca.
Dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade, timp de circa 30 min.
Scoatem din cuptor,lasam sa se racoreasca in tava,apoi pudram cu zahar pudra si mai apoi taiem.
Se poate servi atat calda cat si rece,cu dulceata,cu frisca  sau pur si simplu ca atare.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes