Ingrediente
1 crap de 2-3 kg
1 ceasca cu orez
1 ceapa uscata
2-3 fire de ceapa verde
1 morcov
1 ardei gras
2 rosii
1 lamaie
zeama de la o lamaie
1 cana cu suc de rosii
ulei de masline
1 pahar cu vin alb sec
boia dulce de ardei
marar verde
sare,piper
Mod de preparare
Pestele se curata de solzi,il golim de intestine,se spala ,se lasa la scurs si apoi se condimenteaza cu sare,piper macinat si boia de ardei atat pe exterior cat si in interior.
Se da la rece atata timp cat pregatim umplutura.
Pregatim deci umplutura:curatam ceapa si o taiem marunt;morcovul il curatam si il dam prin razatoare,ardeiul gras il curatam si il taien fasiute.
Calim legumele in ulei iar apoi adaugam orezul spalat si bine scurs de apa.
Se amesteca bine pentru a nu se prinde orezul si stingem cu apa sau supa de legume(circa 200 ml).
Potrivim de sare si piper si lasam pana cand orezul este pe jumatate fiert.
Tragem de pe foc si adaugam patrunjelul verde tocat marunt , apoi amestecam bine. |
Coasem burta crapului sau prindem in scobitori.
Ungem o tava cu ulei si asezam crapul in ea.
Eu nu am avut o tava prea mare astfel incat am fost nevoita sa mai tai din coada.........hihihi.
Ungem si crapul cu putin ulei ,stropim cu zeama de lamaie,adaugam vinul ,o rosie taiata in jumatate,cateva felii de lamaie si cateva fire de patrunjel verde.
Dam la cuptor avand grija ca din cand in cand sa stropim pestele cu sosul din tava.
Cand pestele este pe jumatate facut adaugam sucul de rosii si lasam pana cand pestele este bine facut si frumos rumenit.
Asezonam cu marar verde.
Cand este gata scoatem pestele pe un platou ,indepartam ata ,asezonam cu marar verde si apoi taiem felii.
Servim alaturi de o garnitura si sosul din tava.
Pofta buna!
La cum arata nu poate fi decat super bun.Eu tot peste am pregatit.Pupici!
RăspundețiȘtergereSi eu vin la peste ca e gustos si sanatos!Doar n-ati mancat tot:)
RăspundețiȘtergereAsa deci... cred ca ma apuc de mancat peste cu asa retete...bine mai arata!!!
RăspundețiȘtergereCe bunatate!!!Duminica am servit si noi unul!Pup!
RăspundețiȘtergeresuper reteta.cred ca voi visa la crapul asta pana voi reusi sa il prepar.arata super fain.pupici
RăspundețiȘtergerece bun trebuie sa fie!!!...vreau sa gust si eu un pic
RăspundețiȘtergereDoamne, cum poate sa arate! Da si ce bun cred ca a fost! :)Puuuup
RăspundețiȘtergerePeste oricand! arata bine umplut...
RăspundețiȘtergereDia, facem schimb de peste?...........hihihi.Pup!
RăspundețiȘtergereTeo, stiu ca iti place asa ca te astept cu mare drag la masa.Pup!
RăspundețiȘtergereAziz, eu te astept macar sa gusti .Zi buna!
RăspundețiȘtergereSa va fie de bine ,Licuta!
RăspundețiȘtergereSarah,daca ai fi fost mai aproape de mine cu siguranta ai fi fost invitata mea.
RăspundețiȘtergereCu mare drag,Diana!Pup!
RăspundețiȘtergerePuuuuuuuuuuuuuuuuup si eu Corina draga!
RăspundețiȘtergereMultumesc,Cristina!Te servesc cu drag!
RăspundețiȘtergereVotat!Reteta este deliciosa!
RăspundețiȘtergereCu aceasta reteta ma determini sa-mi placa pestele si mie :))
RăspundețiȘtergere