Friptura de porc in crusta de fistic si caju

Merge perfect pe masa de sarbatori!
Ingrediente
o bucata de spara de porc de circa 1,800kg
3-4 catei de usturoi
250 ml vin alb
o lingurita cimbru uscat
1 lingura de mustar
3 foi de dafin
piper boabe
2-3  linguri de ulei de masline
sare de mare rasnita
piper proaspat macinat
4 linguri fistic macinat
4 linguri caju macinat

1 lingura miere de albine
Mod de preparare
Spalam carnea si o lasam la scurs.
Condimentam cu sare si piper proaspat macinat.
Preparam urmatorul amestec-usturoiul zdrobit,vinul,cimbrul, mustarul,uleiul,piperul boabe si frunzele de dafin  le amestecam bine si apoi turnam totul peste bucata de carne.
Acoperim vasul in care am pus carnea cu  folie si dam la frigider de seara pana a doua zi dimineata.
Asezam carnea intr-o tava ,turnam marinata peste ea,acoperim tava cu  folie de aluminiu si dam la cuptor.
Tinem pana cand carnea este bine patrunsa .
Scoatem tava din cuptor ,ungem carnea cu miere pe deasupra si acoperim cu amestecul de fistic si caju macinat.



Dam la cuptor si mai tinem circa 20 min. 

Scoatem tava din cuptor ,feliem si....pofta buna!

2 comentarii:

  1. SUPER RETETA,chiar aveam nevoie de ea, ce i drept, fara fistic insa in rest pentru familie e preferata de sarbatori , marinata si fripta. Multumesc si
    LA MULTI ANI CU SANATATE SI BUCURII!
    cozia

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes