Ziua buna, prieteni dragi!
Nimic nu se pierde totul se recicleaza😂
Niște cașcaval prin frigider care nu dădea semne ca atrage pe cineva l am transformat în aceste pufoase și minunate brioșe.
Ingrediente
150 ml lapte
1 ou
60 g unt topit
140 g smantana
200 g faina
175 g cașcaval ras
1 linguriță praf de copt
Mai avem nevoie
cașcaval ras
un galbenus
ulei pentru uns formele
faina pentru tapetat formele
Amestecam ingredientele solide... faina, cașcavalul ras și praful de copt.
Separat amestecam ingredientele lichide... laptele, oul, untul topit și smântână.
Combinam cele doua feluri de ingrediente și amestecam bine. Ungem cu ulei și tapetam cu faina formele de brioșe.
Turnam aluatul în forme...cam 3 sferturi de aluat în fiecare forma.
Batem gălbenușul.
Deasupra radem cașcaval și ungem cu galbenus bătut.
Dam la cuptorul preîncălzit, la 180 grade, timp de circa 20-25 min.
Scoatem tava din cuptor, lăsăm brioșele sa se răcorească și apoi le scoatem din forme.
Sunt delicioase, va asigur!
Pofta bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu