Prăjitură semiluna

 Prăjitură semilună sau... prăjitură copilăriei.

Simpla, ușor de confecționat și repede de mâncat... hihihi. 

Când e vorba de praji cu nuca nu zic NU. Și astăzi este vorba tocmai de asa ceva.


Ingrediente

200 g faina

200g unt la temperatura camerei

200 g zahar pudra

1 plic zahar vanilat

4 oua

100 g nuca macinata

coaja rasa de la o lamaie

1 linguriță esență de vanilie

o priza sare


Mai avem nevoie

unt cât o nuca pentru uns forma


Mod de preparare

Mixam untul cu zaharul pudra și zaharul vanilat. 

Incorporam extractul de vanilie.

Separam gălbenușurile de albușuri. 

Adăugăm galbusurile unul câte unul și mixam. 

Adăugăm coaja rasa de lămâie și faina cernuta.

Amestecam. 

Separat, batem spuma albușurile cu sarea. 

Adăugăm, lingura cu lingura, spuma de albușuri peste amestecul de mai sus și cu ajutorul unei spatule amestecam pana la incorporare.

Ungem o tava 20/25 cu unt și turnam compoziția.

Nivelam. 

Presaram un strat subțire de nuca.

Dam la cuptorul preîncălzit, la 180 grade circa 40 min. 


Scoatem din cuptor dar  înainte verificam ca prăjitură noastră sa fie bine facuta(facem testul scobitori).

După ce prăjitură s a răcit o decupam sub forma de semilună, folosind ori un pahar ori o forma.

Pofta bună! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes