Prăjitură semilună sau... prăjitură copilăriei.
Când e vorba de praji cu nuca nu zic NU. Și astăzi este vorba tocmai de asa ceva.
Ingrediente
200 g faina
200g unt la temperatura camerei
200 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
4 oua
100 g nuca macinata
coaja rasa de la o lamaie
1 linguriță esență de vanilie
o priza sare
Mai avem nevoie
unt cât o nuca pentru uns forma
Mod de preparare
Mixam untul cu zaharul pudra și zaharul vanilat.
Incorporam extractul de vanilie.
Separam gălbenușurile de albușuri.
Adăugăm galbusurile unul câte unul și mixam.
Adăugăm coaja rasa de lămâie și faina cernuta.
Amestecam.
Separat, batem spuma albușurile cu sarea.
Adăugăm, lingura cu lingura, spuma de albușuri peste amestecul de mai sus și cu ajutorul unei spatule amestecam pana la incorporare.
Ungem o tava 20/25 cu unt și turnam compoziția.
Nivelam.
Presaram un strat subțire de nuca.
Dam la cuptorul preîncălzit, la 180 grade circa 40 min.
După ce prăjitură s a răcit o decupam sub forma de semilună, folosind ori un pahar ori o forma.
Pofta bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu